Đukanović: U Glavnom odboru DPS-a biće više od 60 odsto novih ljudi

U Glavnom odboru Demokratske partije socijalista biće nešto više od 60 odsto novih ljudi. Karakteristika naše partije je otvorenost, sposobnost da privuče mlade, uspješne, ambiciozne ljude, saopštio je uoči sjutrašnjeg Devetog Kongresa predsjednik Crne Gore i DPS-a Milo Đukanović.

On je ocijenio da je kongres DPS koji će biti održan u nedjelju biti “samo jedan međaš” u istoriji te partije, koji će im pomoći da nastave dalje putem realizacije veoma jasne, konzistentne i realne vizije.

“I ovaj izborni rezultat od 30. avgusta ničim nije doveo u pitanje našu viziju. Ta vizija je vrlo dugoročna, i pokazalo se veoma prihvatljiva i realna”, rekao je Đukanović u intervjuu agenicji MINA.

Đukanović smatra da će Kongres biti prilika da se promjenama koje žele da preduzmu najavi nova etapa u političkom životu DPS-a koja, kako je naglasio, neće mnogo zadiratiu u programska opredeljenja.

Na pitanje da li ostaje na čelu DPS-a , Đukanović je odgovorio da je to dio razgovora.

“O tome ćemo, kao i uvijek do sada, ozbiljno razgovarati. Ovo je posljednji put da DPS na takav način bira predsjednika. U Statutu koji ćemo, vjerujem, usvojiti na kongresu, predviđeno je da najkasnije za dvije godine imamo neposredan izbor predsjednika stranke”, rekao je Đukanović.

IZVOR:
CDM.ME/MINA