Đukanović: Nemoralna tvrdnja Krivokapića da ja organizujem proteste

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da je krajnje je nemoralno od premijera Zdravka Krivokapića da insinuira da on organizuje proteste koji mu se ne sviđaju.

– Uzaludni su pokušaji da svo svoje neznanje, neposvećenost i nepostojanost pokušava prikriti time što će papagajski dosadno za sve okriviti bivšu vlast. A sad je krenuo da to čini i prema meni lično – napisao je Đukanović na Tviteru.

Đukanović je istakao da je poznato, “a o tome je u trenucima euforičnog raspoloženja nakon pobjede na izborima govorio i sam premijer”, da je uložio i da ulaže sav napor da se izvršna vlast konstituiše, i da što kvalitetnije profunkcioniše.

– Činio sam to i činim zbog odgovornosti prema državi za čiju sam obnovu, za razliku od premijera, bez ostatka radio i izvjesno glasao. I za čiji napredak i dalje radim. Iako imam sve manje poštovanja prema Vladi i njenom premijeru. Jer iz dana u dan sabiram sve više utisaka da neznanje nije jedini i najvažniji razlog njihovog neodgovornog upravljanja državom – istakao je Đukanović.

Ne mora premijer da brine, ističe Đukanović, da ovih dana on skriveno stoji iza bučne kritike Vlade.

– Ne samo zato što se ne skrivam kada kritikujem, nego zato što nikada nijesam, a i neću, preduzeti ništa što bi potencijalno ugrožavalo stabilnost Crne Gore. Nijedan pojedinac, pa ni Zdravko Krivokapić, ili makar i loša Vlada, ne mogu me isprovocirati na takvu neodgovornost prema državi. Vjerujem da svi zajedno imamo političke zrelosti i kapaciteta da sačuvamo mir, da pokažemo odgovornost prema strateškim državnim ciljevima za koje smo se svi deklarisali, kao i prema svim građanima Crne Gore, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadali – poručio je Đukanović.

Krivokapić je ranije danas pozvao  Đukanovića da ne destabilizuje državu i da narod koji je, kako je rekao, izveo na ulice pozove da se vrati kućama.

– Neredi koje produkuje neće zaustaviti ruku pravde i pravnu državu! I tužilački zakoni i odluka o izmjeni kriterijuma za sticanje državljanstva biće usvojeni u interesu države Crne Gore i njenih građana i to nikakvi skupovi u organizaciji DPS-a neće zaustaviti – poručio je Krivokapić na Tviteru.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code