Crna Gora je moj jedini dom; za Crnu Goru sve a nju ni  za sva blaga svijeta!

Piše: Vladimir Miličković

Preko društvenih mreža uoči i nakon desant-ustoličenja episkopa crkve Srbije, lansiraju se bezbrojne dezinformacije. Žrtva jedne od takvih dezinformacija sam i ja od strane, pseudonimom „Krsto Popović“  korisnika FB mreže. Da stavimo na stranu to što se „Krsto“ potpisuje latinicom a tekst kojim pokušava blatiti mene a preko toga i moju familiju piše ćirilicom, kao prepoznatljiv litijaški „rukopis“, treba se pozabaviti fotografijom na kojoj me predstavlja kao učesnika političkih litija. 

Naš narod bi kazao „krivo śedi, a pravo zbori“! Slika je autentična ali se ne odnosi na litije, već na jednu procesiju,  koja se odigravala u vrijeme mog ljetovanja u Ulcinju i to cijelu godinu dana prije početka političkih litija. Naime, moj drug, koji je vjernik SPC, što nikada nije moglo poremetiti naše drugarske odnose, požalio mi se kako  su u tu procesiju uključena sama đeca i da ima najavu kako bi im neki albanski ekstremisti mogli nauditi. Kao što se sa fotografije može viđeti, nijesam učesnik  tobožnje „litije“ već sam se našao ispred i sa strane, kako bih  pokušao spriječiti eventualno zlostavljanje đece! Vidi se i to da nema nikakvih „litijaških obilježja i ikonografije“. 

U tome je razlika između nas, vjernika Crnogorske pravoslavne crkve i njih; spremni smo zaštititi čak i one sa kojima se ne slažemo! Mi njih cvijećem, a oni nas gumenim mecima, suzavcima i šok bombama!

Ovakav način dezinformisanja nije udar samo na moju ličnost, već i na moju porodicu, budući  sam zajedno sa mojom fameljom od malena prisutan na vjerskim skupovima  naše jedine crkve i majke, Crnogorske pravoslavne crkve!

Istina je kao „Kolumbovo jaje“ kako ga gođ okrenemo, vrati se na pravu stranu! Crna Gora je moj jedini dom; za Crnu Goru sve a nju ni  za sva blaga svijeta!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code