CKM: Katić i ministarka Bratić da podnesu neopozive ostavke

Na otvaranju 34. Filmskog festivalu u Herceg Novom dogodio se sramam čin prilikom intoniranja državne himne Crne Gore. Naime “ umjetnica” koja je izvodila himnu je izmijenila stihove iz četvrte strofe što je skandal neviđenih razmjera. Moralno bi i odgovorno bilo prema Crnoj Gori da zbog ovog sramnog čina predśesnik Opštine Herceg Novi Stevan Katić i ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić podnesu ostavke, saopštili su iz Crnogorske kulturne mreže (CKM).

Kako su naglasili iz CKM-a, osnovano sumnjaju da je operska pjevačica “smišljeno izmjenila tekst himne po unaprijed predviđenom scenariju”.

“Međutim znajući da je politički preletač iz SNP i PZP Katic osvejdočeni neprijatelj Crne Gore i da je Vesna Bratić ženski četnik njih dvoje neće imati moralne kodekse da preuzm odgovornost za ovaj sramni gest”, navodi se u saopštenju.

Napominju da crnogorska javnost očekuje reakciju najvećeg konsekventa lokalne vlasti u Herceg Novom Demokratake Crne Gore da iznese svoj stav.

“Međutim znajući da ova partija baštini antidržavnu politiku i da se zalaže za stavive koje proklamuje srpski svet nije za očekivati da se uopšte oglase po ovom pitanju. Demokrate su ovim gestom lupile šamar Crnoj Gori i Herceg Novom gradu koji je zahvaljujući između ostalog i njihovoj politici udaljen od Crne Gore”, zaključuje se u saopštenju.