CKM: Bratić da odgovori ko je dozvolio isticanje trobojne zastave u školi u Muruni

Iz Crnogorske kulturne mreže saopšteno je da nakon obilježavanja godišnjice od NATO bombardovanja u osnovnoj školi u Murinu je organizovana zakuska u organizaciji Demokratskog fronta na kojoj je pored poslanika ovog saveza i popova prisustvovao i administrator SPC Joanikije Mićović. Iz CKM-a pitali su resornu ministarku, ko je dozvolio isticanje simbola druge države, te  od nje zahtijevali da reaguje po ovom pitanju.

“U sali je bila istaknuta trobojna zastava koja simbolizuje nestanak Crne Gore koja za DF ima posebnu simboliku. Na skupovima koje organizuje Demokratski front vidljiva je ikonografija koja prkosi Crnoj Gori i koja simbolizuje njen nestanak”, navode iz CKM.

Oni pozivaju ministarku Vesnu Bratić da javno odgovori crnogorskoj javnosti ko je dozvolio da se u obrazovnoj ustanovi unese i istakne zastava koja nije zvaničan državni simbol i koja simbolizuje nestanak Crne Gore.

“U koliko ministarka Bratić ne reaguje i ne osudi ovaj uvredljivi gest usmjeren ka državi to će značiti da ga i sama Vlada podržava”, upozoravaju.

Iz CKM-a naglašavaju da ministarka treba da zna da politici i vrijeđanju ugleda i dostojanstva Crne Gore nije mjesto u obrazovnim ustanovama.

“Obaveza svake izvršne vlasti bez obzira na ideologije političkih partija koje je sačinjavaju da zaštiti dostojanstvo i ugled države”, zaključuju u saopštenju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code