Brajović: Nedopustiv redizajn biračkog tijela, Vladu da ne unosi dodatne tenzije

Nedopustivo je da Vlada mijenjanjem podzakonskog akta vrši redizajn biračkog tijela i sprovodi opasni izborni inženjering, saopštio je predsjednik Socijaldemokrata SD Ivan Brajović. On je pozvao Vladu da jednostranim potezima ne unosi dodatne tenzije u inače uzavreloj i polarizovanoj društvenoj atmosferi.

Brajović je napomenuo da je jasno definisana nadležnost skupštinskog Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu da predloži potencijalne korekcije normativnog okvira koji se tiče crnogorskog državljanstva

– Oni koji predlažu i podržavaju ovakve neprimjerene aktivnosti preuzimaju odgovornost za dalju radikalizaciju prilika na političkoj sceni. Očekujem i reakciju međunarodnih partnera na opasne namjere pojedinih struktura unutar parlamentarne većine, kojima će znatno biti usporen naš put evropskih integracija – napisao je Brajović na Tviteru.

Podsjećamo, predlogom izmjene Odluke o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva koju bi Vlada trebalo da razmatra na sjutrašnjoj sjednici, predviđeno je da se zakonitim boravkom može smatrati i privremeni, umjesto stalnog kako je dosad bilo definisano.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

code