Bila je čast predstavljati Crnu Goru

Opozvani ambasadori Miodrag Vlahović i Darko Pajović poručili su da im je bila čast da predstavljaju Crnu Goru pri Svetoj Stolici, odnosno u Kini.

“Bila je čast da budem crnogorski ambasador pri Svetoj Stolici i pri Malteškom redu”, napisao je Vlahović na Tviteru.

Dosadašnji ambasador u Kini Darko Pajović poručio je da mu je bila čast, izuzetno zadovoljstvo i ponos predstavljati Crnu Goru.

“Danas, nakon skoro tri godine služenja državi Crnoj Gori na poziciji ambasadora Crne Gore u Narodnoj Republici Kini i ambasadora Crne Gore u Indoneziji, Republici Koreji i ASEAN-u na nerezedintnoj osnovi, završavam svoj mandat”, napisao je Pajović na Tviter-u.

Zahvalio je predsjedniku Milu Đukanoviću na ukazanom povjerenju.

“Bilo je veliko zadovoljstvo, izuzetna čast i ponos predstavljati državu Crnu Goru na poziciji ambasadora u Narodnoj Republici Kini. Hvala mojim i našim kineskim prijateljima: Vladi NR Kine, Ministarstvu vanjskih Poslova NR Kine, Sekretarijatu 17+1, kineskim kompanijama, institucijama, odnosno, hvala kineskim građanima. Vaše gostoprimstvo i podrška je za pamćenje. Mnogo lijepih i nezaboravnih trenutaka. Zajedničkim radom smo učvrstili prijateljstvo i saradnju naše dvije zemlje i siguran sam da dijelimo obostrano zadovoljstvo, ali i ponos, za ostvarene rezultate u posljednje tri godine”, zaključio je Pajović i dodao “da je vječna Crna Gora”.

 

IZVOR:
RTCG