„Bezglavo kolo“

Piše: Sreten Vujović

Śetila se Famelja Adams, koncern iz Tween Peks-a, da je nekada imala državu pa najavi za 20. maj akciju „Ne voli se Crna Gora mahanjem“, insistirajući na „radu i znanju“! Vjerovatno su mislili na znanje u smislu saučesništva u urušavanju osnovnih vrijednosti naše države: multietničnosti, sekularizma, antifašizma! Hvala Bogu velikome, ne rekoše samo da li se to odnosi na ove „trobojne“ inostrane „mahače“ (ваистину махаче)!

Da zlo bude veće, negatorima genocida, najvećeg u savremenoj istoriji, javno daje podršku predstavnica jevrejske zajednice u Crnoj Gori, koja je u vrijeme Drugog svjetskog rata bila izložena neviđenom genocidu, holokaustu! Varate se „braćo i sestre“ druga Čiče! Crna Gora se voli i mahanjem, i poljoprivredom i pisanjem i mudrovanjem i stočarstvom i pjevanjem i svime što je od koristi za vlastitu, a ne tuđu domovinu!

No Čičina „braća i sestre“ iz DF (Dražinog fronta) i njihove marionete u nečemu imaju pravo! „Ne voli se Crna Gora mahanjem“, protiv pravnim, veleizdajničkim, tzv. temeljnim ugovorom sa državom Srbijom, odnosno filijalom SPC u Crnoj Gori, po osnovu kojega gubimo oko 54 kvadratnih kilometara crnogorske teritorije, preko 650 manastira i crkava sa pripadajućim grobljima naših predaka! Podśeti me to na onog pljačkaša koji je pištoljem prijetio prodavačici: „Daj pare! Ubiću te, Ostroga mi“!

Na sceni su etnocid i kulturocid! Kako inače objasniti postupke Manastirke PKNS i „etničkog čišćenja“ i ostalih u „Vrhovnom apostolaltu“, na koje smo se počeli navikavati, pa nam više ništa ne izgleda skandalozno, pa ni akcija protiv profesorice Sanje Vujović zbog obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom! Izgleda logičan postupak, budući se u rodnom gradu ove persone nalazi bista ratnog zločinca, koji je takođe naređivao etničko čišćenje, u povodu čega mu je vojvoda Đurišić i poslao izvještaj, koliko je Muslimana (žena, đece, staraca) poubijano i koliko njih je bjekstvom uspjelo izbjeći četničku kamu! Slična iskustva se pominju u jednom od brojnih tekstova na tu temu mr. Novaka Adžića: Četničke „Crne trojke“ i naredba sa slovom „Z“ (zaklati, ubiti) crnogorske patriote- zelenaše, (Portal „Analitika“).

Volio bih da su ovi „dušebrižnici“ imali petlje mahati 1991. godine ispred Cetinjskog manastira kada se pucalo na Cetinjane, na Slijepač mostu, tunelu „Vrmac“! Kako će se bolje opravdati vlastiti kukavičluk, ako ne kritikom onih koji vole, mašu, pjevaju i opet vole!?

Dr Adnan Čirgić s pravom bi kazao:

Promijenio bih kukavičluk crnogorskih intelektualaca; nažalost, nijesam uhvatio zlatnu ribicu!

Ja lično ne bih mijenjao ništa, jer da nema tame, ne bismo znali što je svjetlost, da nema prljavštine, ne bi prepoznavali čistotu! „Svinji je sve svinjsko“, kaže stara poslovica! Dovedete li svinju, koja voli da rije po đubrištu, i da se kupa u „lokuži“ (rupi punoj stočnog izmeta), u hotel „A“ kategorije, ponudite joj vrhunski higijenski tretman, sa „jacuzzi“ kadom, garantovano će umrijeti od prevelike čistoće ili neke infekcije slične Covid-u 19, a šaku bisera će pozobati umjesto kukuruza! Što bi tek napravila sa mrtobakom (tikvom), ili pipunom, strah me je i pomisliti!

Prije nego totalno potonemo u beznađe, prije nego što dođemo u situaciju da se ovoga ljeta kupamo u pijesku, a sušimo vodom, apelujem da nam neko prišije par kolektivnih „šamara“, kako bi izašli iz ovog bunila, ovog komatoznog stanja, spasili se lobotomije, koju nam uz gastronomske specijalitete južne Srbije („leskovačke mućkalice“), servira Manastirka najvećeg pogrebnog preduzeća u Crnoj Gori, koje neki smatraju zdravstvenom ustanovom! Јer, kako reče svaštoljubivi portparol Amfikusa Diabolicusa sa onog svijeta, ne odvija se sva sreća ovđe! Čak i turizam bolje funkcioniše u Onostranosti!

„U zdravom duhu, zdravo tijelo“!

Вјечнаја памјат!

IZVOR:
pobjeda.me