Bečić čestitao Vaskrs sveštenstvu SPC, na CPC zaboravio

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić čestitao je Vaskrs episkopu Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, Joanikiju, i sveštenstvu te vjerske organizacije, inače nacionalne institucije susjedne države. Pritom, Bečić je zaboravio da u zemlji čiji je visoki funkcioner postoji i autohtona pravoslavna crkva – Crnogorska pravoslavna crkva na čelu sa mitropolitom Mihailom koja, prema svim relevantnim istraživanjima, uživa podršku više desetina hiljada crnogorskih građana.

Bilo bi lijepo znati na osnovu kojih kriterijuma je predsjednik Skupštine odlučio da favorizuje jednu pravoslavnu crkvu nauštrb druge i da li je to način na koji se sprovodi politika „pobjeda, a ne podjela“?

„U ime Skupštine Crne Gore, episkopu budimljansko-nikšićkom, administratoru Mitropolije crnogorsko-primorske, gospodinu Joanikiju Mićoviću, sveštenstvu, monaštvu, vjernicima, svim građankama i građanima pravoslavne vjeroispovijesti, čestitam najveći hrišćanski praznik, Vaskrs.

U dubokom i trajnom uvjerenju da će Crkva istrajavati u svojoj misiji afirmisanja biblijskih poruka o ljubavi, poput onih iz Poslanice Korinćanima o tome kako ljubav sve snosi, sve vjeruje, svemu se nada, sve trpi i ne prestaje nikada i sa željom da nam upravo takva ljubav da snage da otrpimo i izazove sadašnjice sa kojima se suočavamo, još jednom Vam, srdačno, želim srećan Vaskrs. Hristos voskrese!“, napisao je Bečić na Twitteru.