Quo vadis, Domine?

Piše: Sreten Vujović

Na dan kada su se očekivale odluke Skupštine Prijestonice Cetinje u vezi sa  ustupanjem Cetinjskog manastira Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi,  jedan  cetinjski mladić vidno izrevoltiran torturom koju više od godine dana trpimo od klerikalne marionetske i fašističke vlade u Crnoj Gori opsovao je majku osobi, čije ime iz higijenskih razloga ne želim pomenuti!

 

Svi prisutni su osudili tu psovku, očigledno iskazanu u afektu, a koja nikome nije  predstavljala prijetnju ni u bezbjednosnom, ni seksualnom, ni bilo kom drugom smislu!

 

Mladić je uhapšen i zadržan 72 sata! Kazali bi da je to u redu!? Zbog čega? Zbog verbalnog delikta!? Sudski proces je u toku ili je već okončan!?

Na ustoličenju pripadnika specijalne srpske padobranske jedinice, popa Metodija, u Beranama imali smo priliku da čujemo ozbiljnu, krvoločnu prijetnju, od strane osobe, koja liči ljudskom biću, a  u kojoj tvrdi da su Beranci željno očekivali dolazak „komita“ na ustoličenje, da su im pripremili  „doček“ i da bi se malo njih živih vratilo  kući!? Ako je mislio na patriotske skupove, a na njima je bilo između 10 i 15 hiljada osoba, onda je poruka jasna: Bili su spremni likvidirati desetak hiljada ljudi!

Ova  prijetnja je slična izjavi tivatskog „aktiviste“  crkve Srbije u Crnoj Gori koji je naznačio  tačno onoliku brojku koja je likvidirana u Srebrenici a kojoj želi „reprizu“  na Cetinju na dan protesta  kada je trebao biti ustoličen pop Jadonikoje!

Uz svu nevolju „zaštitnik“ ljudskih prava Bjeković, koji je  prećutao sva nepočinstva crkve Srbije, a na tu poziciju ga je dovela bivša vlast, očigledno dodvoravajući se ovoj pravoslavnoj „džamahiriji“, optuži Sanju  Vujović da je zloupotrijebila đecu, zato što ih je  kao profesorica istorije, uz odobrenje škole i roditelja, kao i sav civilizovani svijet, odvela da obilježe dan pobjede nad fašizmom! Đe je bio da optuži izvođenje đece na političke litije, metanisanje, pjevanje krvoločnih, fašističkih  i kanibalističkih pjesama, pod „dirigentskom palicom“ popova crkve Srbije itd. Ocjena vašeg rada Bjekoviću, zove se  jednostavno  MIZERIJA!

Kad se kompletan ovaj „galimatijas“  smjesti u  jednu „matricu“, klerofašističku, kojoj bez ostatka i pripada, onda nije čudo što sa jedne strane hapsimo mladiće zbog verbalnolg delikta ili protesta ograničavanja slobode kretanja, sklanjanja  zaštitnih ograda, a sa druge strane „koketiramo“ sa autorima genocidnih poruka, bageristima i prevarantima iz drugih opština, koji šalju svoju mehanizaciju da uništavaju imovinu Cetinjana! Sa svetosavsko-kleronacionalističke strane opet imamo otvorenu izjavu o namjeri  ponavljanja genocida i likvidacije više hiljada  crnogorskih građana!

Quo vadis, Domine?