Rođen sam 16. 12. 1977. godine na Cetinju i toga dana sam stekao državljanstvo Crne Gore, zahvaljujući naravno, svom ocu i majci. Tvrdnje SDT koje sam juče imao priliku da čujem u medijima da mi je moj kolega Boris Bogdanović pomogao da steknem državljanstvo predstavljaju jeftinu naučnu fantastiku koja vrijeđa zdrav razum svakog čovjeka.

Kolega Bogdanović je rođen skoro dvije godine nakon mog rođenja, pa se postavlja pitanje kako je to on mogao da mi pomogne prilikom sticanja državljanstva? Ili možda SDT živi i promišlja u nekom paralelnom univerzumu, ali se ipak neću upuštati da ulazim u taj svijet i prelazim granice kojim je uokviren zdrav ljudski razum.

Svakom slobodomislećem građaninu Crne Gore je potpuno jasno da su u pitanju klasične podmetačine i pokušaj stvaranja političkog pritiska na ljude čistih ruku. Možda ostaci kriminalnih struktura bivšeg režima misle da će mene i moje kolege tako natjerati na političku trgovinu? Ili je, možda, preovladalo mišljenje da će na ovaj način zaplašiti funkcionere Demokrata? U svakom slučaju evidentno je u čijim redovima stanuje strah, do mjere da posežu za podmetanjima koja ulaze u zonu fantazija.

Takvima poručujem da nas nikada nisu mogli, niti će sada, ali ni ubuduće, zaplašiti i natjerati da prihvatimo trgovinu, jer mi takve dilove ne poznajemo. Mi nemamo razloga da se bojimo od zakona jer su nam čiste ruke a savjest savršeno mirna, što ne bi rekao za one koji podmeću. Uostalom, zato i podmeću nadajući se da će se spasiti.

Pravda polako, ali sigurno ide utabanim stazama i neće je zaustaviti jeftine prepreke decenijskih sluga autokratskog režima. Siguran sam da će uskoro zakucati na njihova vrata i omogućiti da nastave sa fantazijama, ali iz ne tako udobnih, zatvorskih prostorija.

Mijomir Pejović, predsjednik OO Demokrate Budva