12/11/2023

Živković: Mladim ljudima stvoriti preduslove da iskoriste svoj potencijal

Nosilac liste „Zajedno! Za budućnost koja ti pripada“ Danijel Živković, juče se sastao sa mladim ljudima sa kojima je razgovarao o njihovoj poziciji u društvu, značaju obrazovanja i daljeg usavršavanja kao i samoj njihovoj perspektivi i budućnosti.

„Nemojte nikada sebi dozvoliti da vam jedan jedini dan bude nesadržajan. Uvijek radite u životu ono što vas ispunjava i nemojte nikada da radite ništa na silu. Radite stvari koje vas čine srećnim i u čemu ćete biti srećni“, kazao je Živković.

Tom prilikom mladi su v.d. predsjedniku DPS-a ukazali na svoja mišljenja povodom aktuelne situacije u kojoj se društvo nalazi, saopštili svoje brige i viđenja kako bi se sadašnja kriza mogla uspješno prevazići.

„Prije svega nemojte da birate fakultete ili da imate neki izbor zanimanja koji vas ne ispunjava. Ako vidite da vas ne ispunjva napustite to i orijentišite se na to što vas interesuje. I tokom posla, ako vas posao ne ispunjava pa i ako tu imate sigurnu egzistenciju, napustite taj posao idite dalje tražite neki drugi. Tako je i u ljubavi, tako je i u braku i u svemu drugom. Nemojte dozvoliti nikad ništa da radite što vas neće ispuniti. To je suštinska životna poruka i životna lekcija koju bih ja sebi prije svega uputio sa 22-23 godine meni koji danas imam 35 godina“, dao je Živković svoj prijateljski savjet mladima.

Na kraju oni su zajednički zaključili da država mora da radi na stvaranju pretpostavki kako bi se mladim ljudima stvorili osnovni preduslovi da iskoriste svoj potencijal i talenat što će nesumljivo dovesti do njihove bolje i sigurnije perspektive, ali i bolje budućnosti naše države.

Read Previous

Morsko dobro objavilo spisak 40 plaža i jedne marine koji su dobili “Plavu zastavicu” za 2023. godinu

Read Next

Vlada očekuje 40 miliona eura, najviše od EPCG