12/11/2023

Zelenski će se obratiti i Cetinjanima

Dvanaesti 2BS forum biće održan 7. i 8. oktobra u hotelu Splendid, u Budvi, a okupiće brojne zvaničnike iz države regiona i svijeta, a predviđeno je i obraćanje ukrajinskog predsjednik Volodimira Zelenskog.

PR Foruma Jovana Nikčević najavila je da će o regionalnim i globalnim izazovima na 2BS Forumu razgovarati predsjednici, premijeri i ministri vanjskih poslova, poslanici i diplomate iz Crne Gore, regiona ali i svijeta.

Ovogodišnji program će, kako kaže, biti intenzivan sa 12 panela i dva obraćanja.

Na Forumu, koji organizuje Atlantski savez Crne Gore, govoriće i premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović, a na predsjedničkom forumu će govoriti predsjednik države Milo Đukanović, kao i predsjednik Slovenije Borut Pahor.

“Obratiće se i zamjenik generalnog sekretara NATO-a i prvi put će se obratiti i predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski, koji će se obratiti ne samo učesnicima Foruma već i svim građanima Cetinja, koji su od samog početka ruske agresije na Ukrajinu tokom 100 dana organizovali protestne šetnje u znak podrške ukrajinskom narodu”, navela je Nikčević u Jutarnjem programu TVCG.

Read Previous

Funkcioneri SNS-a već umiješani u lokalne izbore u Budvi

Read Next

Konjević: 90% kontigenta cigareta otišlo u šverc, Milošević će najvjerovatnije biti smijenjen na Vladi u četvrtak