12/10/2023

Zbog skandiranja “Nož, žica, Podgorica” prekršajno će odgovarati 40 “Vojvoda“

Protiv 40 pripadnika navijačke grupe “Vojvode” biće podnijete prekršajne prijave jer su uzvikivali uvrjedljive riječi “Nož, žica, Podgorica” uoči utakmice FK „Sutjeska“ i FK „Arsenal“ koja se igrala 29. maja na stadionu pod Goricom.

“Službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su, zajedno sa pripadnicima Odjeljenja bezbjednosti Nikšić identifikovali 40 osoba, pripadnika navijačke grupe „Vojvode“ i protiv njih će biti podnijete prekršajne prijave iz člana 30 Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama”, saopšteno je iz Uprave policije.

Prilikom odigravanja fudbalske utakmice Kupa Crne Gore između FK „Sutjeska“ i FK „Arsenal“, podsjećaju iz policije, pripadnici organizovane navijačke grupe „Vojvode“ iz Nikšića su prilikom dolaska na navedenu sportsku manifestaciju uzvikivali uvrjedljive riječi sadržine: „Nož, žica, Podgorica”.

“Podgorička policija je sa navedenim događajem upoznala državne tužioce u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici i Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji su se izjasnili da se u radnjama pomenutih lica ne stiču elementi krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.  Policija je identifikovala 40 osoba i protiv njih će biti podnijete prekršajne prijave zbog gore navedenih prekršaja”, kazali su iz Uprave policije.

CDM.ME

Read Previous

Śutra “pakao” – do 41 stepen!

Read Next

RTCG “oštro osuđuje” neprimjerene objave Šofranca na društvenim mrežama