11/30/2023

Završen protest “Srbija protiv nasilja”: Režim dobio ultimatum, građani poslali poruku Vučiću

U Beogradu je danas održan šesti protest “Srbija protiv nasilja”, koncentrisan na obrazovanje, prosvjetu i studente, koji su i predovodili ovaj skup. Umjesto cvijeća, ovaj put su građani nosili mnogo veći broj transparenata i poruka, od kojih su se istakle “Koliko će novca dobiti djeca koja nikad neće napuniti 16 godina” i “Indeks nije pasoš”.

Građani su se, kao i do sada, okupili ispred Skupštine Srbije, šetali skoro tri kilometra i obrazovali obruč oko zgrade Vlade Srbije.

Tehnički organizatori su ponovili da zahtjevi ostaju isti, dodali da očekuju da oni naredne nedjelje budu ispunjeni, ali ako se to ne desi, najavili su promjene u protestu.

Podsjetimo, prvi protest „Srbija protiv nasilja“ održan je 8. maja, a 12. maja građani su na drugom protestu blokirali most Gazela na dva sata. Treći protest održan je 19. maja, a tada su bili blokirani Gazela i Brankov most. Četvrti protest održan je 27. maja, a učesnici su nakon šetnje formirali prsten oko zgrade RTS-a. Tokom petog protesta, prošle subote, učesnici su poslije šetnje formirali prsten oko zgrade Predsjedništva.

IZVOR: Agencije – CDM

FOTO: RSE

Read Previous

Sveto Ljesar objavio spisak

Read Next

Abazović Spajiću: Ova istina ti je identična onoj o bankrotu Crne Gore, ista kao ona da nisi imao srpsko državljanstvo