11/30/2023

Više osoba, među kojima i jedna trudnica, lakše je povrijeđeno u saobraćnoj nezgodi koja se juče oko 13 sati dogodila na putu Cetinje – Podgorica, na Dobrskoj ploči kod tunela Mekavac. Očevidac saobraćajne nezgode Slavko Radonjić pohvalio je ljudski gest zaposlenih iz Doma starih Duga iz Danilovgrada, koji su prvi pritekli u pomoć povrijeđenima.

FOTO: RTV Cetinje

“Oni su naišli vozilom hitne pomoći, stali i prvi pritekli u pomoć povrijeđenima. Medicinska sestra i vozač su izvadili krevet za transport stručno i profesionalno podigli povrijeđenu trudnicu, njenu ćerku i izvadili povrijeđenu ženu iz vozila i transportovali do bolnice na Cetinju. Red je da znaju građani Crne Gore i da se bar na ovaj način ukaže zahvalnost”, kazao je Radonjić CdM-u.

Direktorica Doma starih Duga Marina Iković potvrdila je za CdM da su njeni zaposleni pomogli.

“To je zaista bio prizor. Trudna žena je ležala na putu, dijete….Oni su zaista pomogli, zbrinuli ih u našem sanitetskom vozilu, tu je bila i naša medicinska sestra. Zvali su hitnu pomoć, policiju, doveli su ih do bolnice. To je za očekivati za svakoga ko ima tu, da kažemo nesreću da se nađe na takvom mjestu. Šta drugo očekivati od ljudi, pogotovo onih koji se bave ovakvim poslom”, istakla je za CdM Iković.

Podsjećamo, u jučerašnjem sudaru su učestvovala četiri putnička vozila-Hyundai registarskih oznaka BD BB 911 kojim je upravljao ruski državljanin A.V. (43), Citroën registarskih oznaka KO AN 939 kojim je upravljao M.Z. (67) iz Kotora, Golf 5 registarskih oznaka NK BE 734 kojim je upravljao Nikšićanin J.M. (21) i Tojota registarskih oznaka PG JS 884 kojom je upravljao S.S. (28) iz Tivta.

Ovo je treći udes koji se dogodio u posljednjih 36 sati na dionici puta od raskrsnice za Rijeku Crnojevića do Cetinja.

Read Previous

Đurović: Vaskrs da bude najsnažniji podsticaj da nastavimo da unapređujemo Crnu Goru

Read Next

Porfirije: Otuđenje Kosova de fakto ili de jure je neprihvatljivo, molimo se za mir