11/30/2023

Za ubistvo Jovana Vukotića plaćeno million i po eura, otkriveno i ko je pucao

Turski mediji objavili su najnovije detalje u vezi sa ubistvom Jovana Vukotića 9. septembra u Istanbulu. Prema saznanju turskog NTV Vukotić je ubijen za million i po eura. Prvi put objavljene su i slike sa mjesta ubistva.

Policija je, kako se navodi, pregledala 1.700 sati snimaka na 200 lokacija, počevši od mjesta gdje je Vukotić ubijen. Na ovaj način iscrtavajući trasu motocikla, policija je utvrdila i da su na dan ubistva, osumnjičeni pratili Vukotićevo vozilo.

Utvrđujući registarsku tablicu vozila, ekipe su svoja istraživanja usmjerile na motocikl i vozilo. Prema saznanjima policije, osoba koja je upravljala motorom je Jakup Dogan, član kriminalne organizacije koju je predvodio Bariš Neck, koji je bio na crvenoj INTERPOLovoj potjernici, kao i  Emircan Sumer, član iste organizacije, koji je pucao na Vukotića.

Organizovane policijske ekipe pronašle su GPS uređaj ispod automobila i ispod poda u gepeku, u vozilu u kojem je Vukotić poginuo.

– Policijski timovi su otkrili da su EE, Elanur Tuna i Furkan Ješil, članovi kriminalne organizacije koju predvodi Binali Camgoz, četiri mjeseca pratili Vukotića i to automobilom koji su iznajmili u Izmiru – navodi se u tekstu.

Podsjećaju i da je istragom utvrđeno da su vođa zločinačke organizacije Kavač Radoje Živković i Zdravko Perunović dali naređenje za napad na Vukotića.

Perunović

U istragama koje je sprovela policija utvrđeno je da se Živković dogovorio sa organizacijom Binali Camgozy da ubije Vukotića za 1,5 miliona eura.

Živković

Utvrdivši da su zločinačke organizacije Camgoz i Neck zajedno radile na likvidaciji Vukotića, policija je u petak, 16. septembra, uhapsila Furkana Ješila dok je pokušavao da pobjegne iz zemlje.

Proširujući operaciju, policija je izvršila racije u Izmiru, Zonguldaku, Antaliji i Artvinu i u ponedjeljak uhapsila Radoja Živkovića, Zdravka Perunovića, kao i turske državljane: Elanur Tuna, Emircan Sumer, Iakup Dogan, AS, AI, MP, NA, EC, E.C. i C.C. je priveden.

Pretresajući adrese osumnjičenih, policija je zaplijenila šest lažnih pasoša, 11 lažnih ličnih karata iz raznih zemalja, 3 satelitska GPS uređaja i dva komada oružja korišćena u incidentu.

Read Previous

Anđušić: Grupi vječitih gubitnika, koja inicira smjenu predsjednika, nema svrhe objašnjavati da Ustav nije prekršen

Read Next

DF: Ustav daje pravo Skupštini da smijeni Đukanovića, izmišljene prepreke su njegova zaštita