01/29/2023

“Za djelatnu ljubav prema SPC”: Joanikije odlikovao izvršnog direktora Rudnika uglja Milana Lekića

Mitropolit crkve Srbije u Crnoj Gori Joanikije odlikovao je ordenom Svetog Petra Drugog Lovćenskog Tajnovidca 1 stepena izvršnog direktora Rudnika uglja AD Pljevlja, Milana Lekića. Kako su saopštili iz Rudnika uglja Pljevlja, orden mu je pripao za “za djelatnu ljubav prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi, a posebno za nesebičnu pomoć crkvi Svetog Serafima Sarovskog”.

Na svečanosti je prisustvovao i amabasador Ruske Federacije u Crnoj Gori, Vladislav Maslenikov.

Kako navode iz Rudnika uglja, Lekić je istakao da mu je posebna čast i zadovoljstvo što je udostojen ovakvog odlikovanja. 

foto-odlikovanje
foto: rudnik uglja

“Rudnik uglja je društveno odgovorna kompanija koja i te kako vodi računa o našoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi, ali i o svim vjerskim zajednicama. Ono što mogu da obećam jeste da će naša kompanija, kao kičma energetskog sektora i industrijske proizvodnje u Crnoj Gori, nastaviti da pomaže našu Crkvu, i da služi na korist i ponos svih građana”, saopštio je Lekić.

Odlikovanje je Lekiću dodijeljeno povodom jučerašnjeg praznik aSvetog Serafima Sarovskog, kada je Joanikije osveštao novosagrađenu crkvu posvećenu ovom svetitelju na Dragalju, gdje je i služio svetu liturgiju.

PortalAnalitika

Read Previous

Bajramspahić: Vlast izazvala ultimatum EU

Read Next

Crna Gora u regionu najskuplja za život: Za četvoročlanu porodicu mjesečno potrebno 1,8 hiljada eura