12/10/2023

Za budućnost Crne Gore: Namjere i metode Novovića neodoljivo podsjećaju na Katnića

Koalicija Za budućnost Crne Gore upozorava javnost da sve očiglednije zloupotrebe zakonskih nadležnosti GST – a Vladimira Novovića i njegova namjera da se direktno umiješa u izbor nove vlade, neodoljivo podsjećaju na njegovog prethodnika Milivoja Katnića, i da mi to nećemo aminovati, niti nijemo posmatrati, poručili su iz koalicije Za budućnost Crne Gore.

Kako navode, nakon što je čitava crnogorska javnost imala priliku da se uvjeri kako se Vladimir Novović aktivno uključio u zastupanje Katnićeve optužnice protiv Andrije Mandića i Milana Kneževića, moraju podsjetiti da je Vladimir Novović bio istražni sudija u postupku poznatom kao državni udar, i stavio sve optužene na mjere tajnog nadzora, i dao nalog za pretres kuće visokog policijskog funkcionera Siniše Stojkovića, u koju su SPO i ANB podmetnuli oružje uzeto na revers iz MUP- a, i da sad bezuspješno pokušava uklonitisvoje tragove u ovom montiranom procesu.

– Međutim, Vladimir Novović je bio istražni sudija i u slučaju Telmana Ismailova kog potražuje Rusija zbog optužbi za ubistva i finansijske malverzacije, a kome je volšebno dodijeljen politički azil, za šta pojedini ruski mediji tvrde da se radi o korupciji u djelovima sistema koja je iznosila 5 miliona dolara. Bilo bi interesantno da poslovični ćutljivi Vladimir Novović upozna javnost sa ovim sumnjivim slučajem Telmana Ismailova, i kakva je bila njegova uloga kao istražnog sudije, ali i da sad sa pozicije GST – a pokrene istragu i utvrdi da li je neko u drugim djelovima sistema odlučivanja uzeo 5 miliona dolara i omogućio Ismailovu politički azil. I da je upravo „slučaj“ Ismailov preporučio Vladimira Novovića kod ovih drugih djelova sistema da bude izabran za GST- a. A pošto je očigledna namjera GST – a da kriminalizuje našu koaliciju u narednom periodu i pokuša je povezati sa Škaljarcima i Kavčanima, javno pitamo GST – a Vladimira Novovića da li će podnijeti ostavku ako se ispostavi da su njegovi najbliži saradnici bili, ili su još uvijek na platnom spisku Škaljaraca i Kavčana – navode iz koalicije.

– I najmanje što očekujemo je da ako se ovo ispostavi tačnim, odmah procesuira i pohapsi svoje najbliže saradnike i saradnice. A o sastancima Vladimira Novovića sa kontroverznim biznismenima i BIL licima na jednoj benzinskoj pumpi u Nikšiću javnost ćemo obavijestiti nekom drugom prilikom naveli su iz ZBCG.

Kako ističu, na kraju žele da poruče GST – u Vladimiru Novoviću da neće podržati izmjene i dopune Zakona o tužilaštvu kojim je predvidio da se SPO izdvoji iz MUP.

– Ai stavi pod njegovu direktnu kontrolu čime bi postao neprikosnoveni gospodar koji skida i stavlja na vješala. Jedino ako nas pohapsi sve sa poslaničke liste ZBCG i onda naši mandati budu podijeljeni ovima koji nisu prošli cenzus što Novoviću sigurno ne bi bilo mrsko – zaključuju iz ZBCG.

POBJEDA

Read Previous

Poznate Boreljove mjere protiv Kostova ako Kurti ne promijeni stav

Read Next

Varhelji i Borelj: Radujemo se formiranju nove Vlade koja će biti sposobna da napreduje ka EU