09/22/2023

Vulin u Rovcima: Srpska uniforma je problem u Crnoj Gori, isto je u Hrvatskoj

Sve što se desi u Hrvatskoj, prije ili kasnije se desi i u Crnoj Gori. Tako su i u Hrvatskoj zabranjivali našim kadetima da dođu u uniformama, da odaju poštu jasenovačkim žrtvama, evo tako smo dočekali da je i u Crnoj Gori srpska uniforma, izgleda, prijetnja, i srpska uniforma ne smije da se vidi. Nisam siguran da neka druga vojska u Crnu Goru ne bi mogla da uđe u uniformama, da ne bi mogla da se pojavi ovdje, ali izgleda, kad je srpska, onda je ona problem i sve što je srpsko uvijek je problem – izjavio je srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin danas u Rovcima.

Vulin je predvodio delegaciju Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koja je danas položila vijenac i prisustvovala pomenu u Rovcima kod Kolašina u Crnoj Gori kod spomenika Pavlu Bulatoviću, saveznom ministru odbrane SR Jugoslavije, koji je ubijen prije 20 godina u atentatu u Beogradu.

– Mi smo tražili od nadležnog ministarstva Crne Gore da da odgovarajuću dozvolu našoj delegaciji, tražili smo to još u petak, a u ponedjeljak, negdje oko 14.30 nam je rečeno da je sve u redu i da će biti onako kako smo tražili. A onda su negdje oko 21.30 pozvali našeg ambasadora da mu kažu da sve može, ali da baš uniforma ne može. I na pitanje našeg ambasadora zašto, dali su odgovor da tako kaže Ministarstvo kulture. Evo, drago mi je da smo saznali zašta služi Ministarstvo kulture u Crnoj Gori i saznali smo da je, izgleda, sve što je srpsko ovdje problem – da zabranjuje srpsku uniformu – naglasio je ministar Vulin.

Vjerujem, dodao je ministar Vulin, da su se nadali da zbog toga delegacija neće doći, da će odustati od puta, da su se ponadali da na današnji dan ministar odbrane Srbije, sa delegacijom Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, neće biti na ovom mjestu.

– Mi smo htjeli da dođemo, da budemo sa srpskim narodom, da podsetimo na našeg ubijenog prijatelja i našeg ubijenog sunarodnika Pavla Bulatovića i zato smo došli. A samo da znate, ovde se nalaze i general Milovanović, pukovnik Mimović, pukovnik Ranković i pukovnik Zogović i možete ih obući kako hoćete, to su srpski generali i srpski pukovnici, to su srpski oficiri. Tako da, ako je bilo do toga da ne dođemo, mi smo došli i doći ćemo uvijek da budemo sa svojim narodom. Žao mi je što je srpska uniforma toliko strašna u Crnoj Gori i što ne treba da bude ovde. Od Hrvatske sam to i očekivao, ali nisam očekivao da tako nešto bude u Crnoj Gori. Ali sve što se desi u Hrvatskoj, desi se na kraju i u Crnoj Gori i žao mi je što crnogorska vlast nije bila malo originalnija, nego je morala da uzima savjet od Hrvata – zaključio je srpski ministar Vulin.

Izvor: portalanalitika.me

Read Previous

Amfilohije nastavio da vrijeđa: Ovi naši sad montenegrini, kako ih ja zovem, imaju neku drugu filozofiju, neka im Bog bude na pameti

Read Next

Mladić poginuo u udesu na putu Bijelo Polje – Prijepolje, dvije osobe povrijeđene