12/11/2023

Vukšić: Cilj pokreta hrišćansko pomirenje Srba i Crnogoraca

Demohrišćanski pokret, patrija nekadašnjeg premijera i šefa Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Zdravka Krivokapića i Dejana Vukšića čije je osnivanje predstavljeno danas, političku sliku Crne Gore želi da preobrazi u korist građana i kreira sistem vrijednosti u kome će etika biti zasnovana na tradicionalnim vrijednostima.

To je ocijenio Krivokapić ističući da pokret želi drugačiji pristup demokratiji, te da im je cilj prosperitet ove države.

– Svu pažnju ćemo usmjeriti da planska ekonomija bude mjera države. Vidite da se Crnom Gorom bave drugi, a ne mi. Crna Gora je moja jedina država i brinem za njenu budućnost – rekao je Krivokapić.

Istakao je i da je aktuelna vlada u tehničkom mandatu neustavna, dok je većinu od 30 avgusta 2020. godine je optužio da im cilj nije zaštita izborne volje građana.

– Da su željeli da sačuvaju izbornu volju, dali bi potpise za mandatara na vrijeme. Čuo sam prije četiri mjeseca da će ova Vlada da vlada do izbora, koji će biti na proljeće. Vidjećemo da li će biti tako – rekao je Krivokapić.

Naveo je i da je zaštitni znak pokreta bogorodični cvijet i ocijenio kako je “zaštita države najbolje ako je čuva majka božija”.

Dejan Vukšić, koji je ujedno i kandidat za lidera Demohrišćanskog pokreta, kazao je kako mu je cilj hrišćansko pomirenje Srba i Crnogoraca.

– Mi bez pomirenja ne možemo dalje. Vječito smo u odnosu 51 naspram 49, patriote ili izdajnike. Svjedoci smo da u manjku kadra, ako dođe do dodatnog cjepkanja, ne možemo naprijed – rekao je Vukšić.

Zaključio je i da će izmjena izbornog zakonodavstva biti jedan od prioriteta pokreta i da će se boriti protiv partitokratije i partijskog zapošljavanja

Read Previous

Šta se desi kada sin Dmitrija Peskova dobije “poziv za mobilizaciju”: “Naravno da neću biti tamo”

Read Next

Bataljon za borbenu podršku više neće postojati