Vukotiću, Mihailoviću, Peroviću, Rajkoviću i Šahmanu produžen pritvor dva mjeseca

Vijeće Višeg suda donijelo je odluku da dva mjeseca produži pritvor Veselinu Vukotiću, Božu Mihailoviću, Dušku Peroviću, Đorđiju Rajkoviću i Seadu Šahmanu.

– Po prijedlogu Specijalnog državnog tužilaštva, od 8. avgusta, vijeće Višeg suda u Podgorici je okrivljenima V.V, Đ.R, S.Š, D.P. i B.M, rješenjem od 10. avgusta, produžilo pritvor u istrazi za dva mjeseca, odnosno do 11. oktobra ove godine – saopšteno je portalu Pobjeda iz SDT-a.

Bivši članovi Odbora direktora podgoričke kompanije “Plantaže” se sumnjiče da su zloupotrebom službenog položaja u privrednom poslovanju pričinili štetu podgoričkoj kompaniji “Plantaže”.

Oni su uhapšeni 11. jula po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) a pritvor im je određen zbog mogućeg uticaja na svjedoke.

SDT ih sumnjiči da su kao članovi Odbora direktora donijeli odluku da se zaključi štetni ugovor o vansudskom poravnaju, između oštećenog privrednog drustva Plantaže 13. jul i OMP Inženjering iz Podgorice, čijim djelimičnim izvršenjem je Plantažama nanijeta šteta, a OMP Inženjeringu pribavljena korist.