12/10/2023

Vujović: Tužilaštvo da reaguje na miješanje u izborni proces Vučićevog režima

Pozivamo Tužilaštvo da hitno preduzme aktivnosti na suzbijanju stranog miješanja u izborni proces koje se u režiji Vučićevog režima očigledno ponovo sprovodi na lokalnim izborima u Crnoj Gori, poručio je generalni sekretar Socijaldemorkatske partije (SDP) Ivan Vujović.

Nakon „Bitke za Nikšić“ na sceni je, prema riječima Vujovića,  još jedan pokušaj “protipravnog uticaja” na slobodnu volju građana koji dolazi iz Srbije sa jasnim ciljem, kako kaže, “da se protežiraju politički subjekti koji su prepoznati kao zastupnici interesa druge države”.

“Kako Vučić u Crnoj Gori nema samo jednu već više svojih političkih kolona, a sve se mogu nazvati najprostije petom kolonom, na nadležnima je da istraže koja konkretno od ovih grupacija uživa koliko finansijske i svake druge pomoći od strane svojih beogradskih mentora”, dodao je Vujović.

Rusko finansiranje Demokratskog fronta o čemu se i otvoreno govorilo na visokim američkim adresama, kako ocjenjuje,  “takođe bi moralo biti predmet hitne pažnje crnogorskog Tužilaštva”.

“Potpuno je jasno da se u oba slučaja radi o istom planu podrivanja Crne Gore i njene destabilizacije kroz osnaživanje antievropskih i proruskih snaga na čelu sa DF-om. Bilo bi veoma korisno da se povodom ovog slučaja oglasi i tehnički premijer bez obzira na činjenicu što mu ove Vučićeve nelegalne aktivnosti idu u političku korist, budući da su njihovi beneficijari Abazovićevi strateški saveznici iz DF-a”, istakao je Vujović.

On smatra da će poziv Abazoviću ” ostati bez efekta”.

“Sasvim sigurno da će ovaj poziv tehničkom premijeru ostati bez efekta jer, kako bi se reklo, „vrana vrani oči ne vadi“ odnosno teško je očekivati da će jedna Vučićeva kolona nauditi onoj drugoj”, zaključio je Vujović.

Read Previous

Konjević: URA dala potpise za mandatara samo kako bi izbjegla optužbe da je kriva

Read Next

STIJEPOVIĆ: Za svoju kuću, za Zetu!