12/11/2023

Vujović: Potrebni hitni vanredni parlamentarni izbori kako bi se zaustavio dalji slom institucija, bezakonje i neustavno djelovanje

Crnoj Gori su potrebni hitni vanredni parlamentarni izbori kako bi se zaustavio dalji slom institucija, bezakonje i neustavno djelovanje koje gotovo na dnevnoj bazi sprovodi smijenjena Vlada i smijenjeni premijer, poručio je Ivan Vujović Generalni sekretar SDP-a.

“Tehničku Vladu trenutno vode dvije partije u nestajanju koje, nakon što su blokirali EU put zemlje, državu destabilizovali, a svojim postupcima doveli do nikada većih podjela u društvu i Crnu Goru regionalno i međunarodno kompromitovali, pa je svaki dan i tehničkog ostanka ove Vlade velika šteta za demokratiju i stabilnost države”, navodi Vujović.

Prema njegovim riječima, SDP zato podržava zahtjeve svih onih političkih subjekata koji traže hitno skraćenje mandata parlamentu i raspisivanje parlamentarnih izbora nakon kojih Crna Gora mora dobiti stabilnu i neupitno evropsku Vladu.

“Takvu Vladu kojom neće, kao ovom tehničkom Abazovićevom, upravljati Demokratski front za tuđe interese, već Vladu do kraja posvećenu državnim interesima evropske i građanske Crne Gore.
Uklanjanje sa pozicija moći onih koji se ponašaju uzurpatorski i flagrantno krše zakone, Ustav i bazične demokratske standarde mora biti prirotitet svih onih koji su, bez obzira na političke razlike, svoju političku sudbinu vezali za Crnu Goru i žele da rade u interesu svoje a ne tuđe države”, zaključuje Vujović.

Read Previous

DF traži da se raspravlja o izmjenama Zakona o predsjedniku države; Živković: Ovo je pokušaj ustavnog puča; Eraković: Želite da srušite Crnu Goru

Read Next

Đorđe Popović Daničar, 1881. g: Trobojku je Srbiji oktroisao turski sultan, kao postidni znak zavisnosti srpske