12/10/2023

Vujačić: Za četiri godine Podgorica humanizovana i prilagođena svim građanima; Jutros počelo asfaltiranje Zmaj Jovinog bulevara

Zahvaljujući agilnosti i proaktivnosti gradske uprave jutros je počelo asfaltiranje Zmaj Jovinog bulevara na Starom aerodromu čime će bti riješen jedan od gorućih problema Glavnog grada, kazala je zamjenica gradonačelnika Podgorica Slađana Vujačić u emisiji “Znam da znaš” na Gradskoj televiziji.

Riječ je projektu čiji je, kako je podsjetila, investitor Vlada Crne Gore i koji nije u nadležnosti Glavnog grada kao institucije.

“To je jedna tužna priča kojoj smo svjedočili u proteklih posebno godinu dana. Na početku taj projekat je išao po planu, ali od 2021. godine imamo opstrukciju, odnosno potpuno odsustvo interesovanja sada već prethodne Vlade Zdravka Krivokapića i tada resornog ministra Milojka Spajića. Njihovi motivi su bili politički, vrlo zlonamjeni i nedobronamjerni prema građanima Podgorice. Riječ je o bulevaru koji se nalazi u naselju koje je veličine jedne srednje opštine u Crnoj Gori, koji prolazi odmah pred škole, blizu Doma zdravlja, vodi ka budućem Domu za stare…Asfaltiranje je počelo i zahvaljujući gradskoj upravi projekat će biti završen”, naglasila je Vujačić.

Podgorica se, smatra, značajno promijenila na bolje u protekle četiri godine.

“Humanizovana je i prilagođena svim građanima Glavnog grad, jer nikoga nismo zaboravili. Da nisam subjektivna potvrđuju podaci koje je Glavni grad sistematizovao, objedinio i objavio u publikaciji , kazala je Vujačić.

To je, ističe, zadatak i za naredni period.

“Osnovna uloga gradske uprave je upravo da stvorite bolji i kvalitetniji ambijent za život. Međutim, ono što smo mi pokušavali i, mogu slobodno reći, i uspjeli je ste da Glavni grad približimo građanima i da im objasnimo da je ovo naš zajednički dom i naša zajednička briga. Potrebno je o gradu da mislimo na takav način. Mi smo tu kao gradska uprava da stvorimo bolje uslove za život, a građani da upućuju sugestije koje ćemo mi razmotriti i usvojiti ukoliko su dobre. Moramo shvatiti da je ovo obaveza svih nas i da moramo da pazimo ono što gradimo”, rekla je Vujačić.

Kao gradska uprava,kaže, ponosni su upravo na taj segment.

“Sve što smo radili nismo radili sami i sve što ćemo raditi u narednom periodu radićemo kao i ove prethodne četiri godine zajedno sa građanima”, poručila je Vujačić.

Read Previous

Zeković podnio ostavku na mjesto državnog sekretara u Ministarstvu pravde

Read Next

Nikolić ide u Dižon