06/04/2023

Vučić: U Crnoj Gori podignut glas nepokornog naroda koji neće odustati od svojih svetinja i identiteta

Predśednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da se nada ali da ne može da očekuje da će Podgorica povući Zakon o slobodi vjeroispovijesti te da je glas koji je podignut u Crnoj Gori, glas nepokorenog i nepokornog naroda, koji neće odustati od svojih svetinja i identiteta.

-Ako neko dirne u identitet naroda, onda dobije takav odgovor kakav smo viđeli prethodnih sedmica. Tako da, šta god vi pravno radili, ljudi se, suštinski, na terenu ponašaju drugačije“, rekao je Vučić za Sputnjik.

On smatra da Srbija na najpametniji i na vrlo dostojanstven način pomaže Srbima u Crnoj Gori.

Dakle, nemiješanjem u unutrašnje stvari Crne Gore, ali boreći se za prava našeg naroda u Crnoj Gori, za opstanak Srpske pravoslavne crkve (SPC), ne na nasilan način, već na pristojan, demokratski, pravni način, čini mi se da smo pronašli najbolju moguću mjeru – istakao je Vučić.

O mogućnosti da se pridruži u Crnoj Gori na nekoj od litija, Vučić kaže da je to i htio, ali da nije otišao da to ne bi bilo protumačeno kao miješanje u unutrašnja pitanja druge države.

Da li podržavam narod koji mirno protestuje, koji mirno traži svoja prava, koji želi da sačuva svoje svetinje, kako mislite da moj odgovor može da bude drugačiji od “da” i to jednog velikog “da” – rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije najavio je skori sastanak sa svim Srbima iz regiona.

Po povratku iz Njemačke, imamo sastanak sa Srbima iz Crne Gore, iz BiH i svim drugim Srbima te nevladinim organizacijama iz Crne Gore. Slijedi dodjela odlikovanja i ordenja za Dan državnosti na Sretenje, a istog dana idemo u Brisel, jer već 16. februara tamo imamo mnogo sastanaka –  rekao je Vučić.

Read Previous

Jovanović: Djelovanje SPC će ubrzati obnovu CPC

Read Next

Bošković: Vulin je tragikomičan, njegov nacional-socijalizam najviše šteti imidžu Srbije