11/29/2023

Vučić: Srbija neće priznati Kosovo, ali realna politika ne može da počiva na mitovima

U Skupštini Srbije u toku je posebna sjednica na kojoj predsjednik te zemlje Aleksandar Vučić predstavlja “Izvještaj o pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini”, od 15. juna 2021. do 1. septembra 2022, prenosi N1.

Vučić je poslanicima saopštio da Srbija neće priznati Kosovo, ali da realna politika ne može da počiva na mitovima, te da su želje naroda maksimalističke, a mogućnosti oskudne.

U zvaničnom dokumentu, koji je danas na dnevnom redu, navodi se da je podnosilac izvještaja Vlada Srbije, Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Kancelarija za koordinacione poslove u pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini.

Izvještaj je napisan na 50 strana i u njemu su pobrojane, kako je navedeno „aktivnosti u okviru pripreme i realizacije pregovora“, od Zajednice srpskih opština, policije, pravosudja, energetike pa do dijaloga privrednih komora, transporta opasnog tereta i nestalih lica, što je posljednje poglavlje.

Prema pisanju N1, poslanici Dveri i Narodne stranke podnijeli su i svoje prijedloge rezolucija o Kosovu, dok su poslanici Stranke slobode i pravde najavili inicijativu o formiranju skupštinske komisije koja bi sačinila platformu za pregovore.

Read Previous

Milačić: Već danas da sjednemo za sto, u cilju konačne izgradnje istorijskog dogovora

Read Next

Đukanović dočekan u Pragu uz najviše počasti: Zajednički put u budućnost Crne Gore i Češke