Vučić: Protest protiv Prajda organizovala osoba osuđena za nasilje u porodici

Iako ga, poslije obilaska prikaza vojne opreme na Banjici, novinari nisu pitali za jučerašnju protestnu šetnju protiv Europrajda u Beogradu, predsjednik je o njoj sam govorio. Prebacio je novinarima što mu nisu postavili pitanje o tom događaju, već, kako kaže, samo pokušavaju da otežaju i onako tešku poziciju Srbije, prenosi N1.

„A što me ne pitaste, sinoć smo imali mnogo brojniji skup protiv Europrajda, 4.650 ljudi je bilo, poput najvećih skupova ikada koje je opozicija skupljala. I neću da vas pitam znate li ko je organizovao taj skup sinoć. Pričate o porodičnim vrijednostima oni koji su osuđeni za porodično nasilje, neću ni da pričam o opojnim drogama i o svemu drugom“, rekao je Vučić.

„Da nemamo struju, i da isključujemo struju na svakih šest sati, rekli biste: “Ajde da skidamo ovu đubrad’. Da kažemo da imamo paradu, reći ćete nam: ‘Aha Vučić i gej frendli njegovi drugovi’, i ‘Vučiću pederu’, itd. Ako kažemo da nemamo paradu, onda ćete da me napadnete i da kažete: ‘Kriv si Vučiću zato što vladavina prava u Srbiji ne postoji i nisi u stanju da zaštitiš seksualne manjine’ i sve drugo. Hajde kažite mi, ljudi, šta u stvari hoćete od države“, dodao je predsjednik.

Podsjetimo, sinoć je u Beogradu održan protest protiv Europrajda u organizaciji neformalnog udruženja „Za odbranu porodice“, a sljedeći je zakazan za 28. avgust.

Izvor:N1