12/08/2023

Vučić potvrdio da je kosovska policija zaustavila njegovog sina Danila

Sin predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Danilo Vučić zaustavljen je tokom današneg boravka na Kosovu i policija Kosova ga je natjerala da skine majicu sa, kako su ocijenili, provokativnim porukama, objavila je RTV Dukađini.

Ona takođe objavljuje video snimak na kojem se, kako tvrde, vide pripadnici policije kako zaustavljaju sina predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Po završetku ceremonije koja je održana u Gračanici, RTV Dukađini je obezbijedila snimke na kojima se vidi da je kosovska policija zaustavila automobile u kojima se nalazio sin predsjednika Srbije kako bi mu skinula majicu sa antikosovskim natpisima“, piše na sajtu RTV Dukađini na kojem je objavljen i navodni snimak koji to potvrđuje.

Ovo je potvrdio i sam predsjednik na otvaranju obilaznice oko Beograda.
 
Na pitanje novinarke da li su zaista  zaustavljali njegovog sina na Kosovu, Vučić je rekao da jesu, i to u više navrata.


„To im je posao. Tri puta zaustavljali, pretresali automobil, maltretirali. Čestitam Aljbinu Kurtiju na hrabrosti. Nije tako hrabar kad je u mom društvu, ali dobro.  Kad pošalju neke druge da se iživljavaju na tuđoj djeci to je okej. Nije Danilo mali, malo je hrabriji od Aljbina Kurtija“, kazao je Vučić.

Kako je dodao, Danilo Vučić je kroz  Prištinu prošao u majici „Predaja nije opcija“  i došao do Gračanice na liturgiju, „samo Bogu da se pomoli“.

n1

Read Previous

Mitropolit Mihailo: Pozivam odbornike Glavnog grada da ne pretvaraju Podgoricu u feud SPC!

Read Next

Sveštenici Zete, Kuča, Bratonožića, Lješkopolja i Podgorice o nezavisnosti Crnogorske crkve