12/08/2023

VUČIĆ poručio Milatoviću i Abazoviću: Manite se domaćinstva, nije nama do VAŠEG mora i planina

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas, povodom ponude crnogorskih zvaničnika da ta zemlja bude domaćin razgovora između Beograda i Prištine, da se ne hvale time da ne poštuju teritorijalni integritet Srbije.

Na pitanje da li bi prihvatio ponudu Dritana Abazovića i Jakova Milatovića, da Crna Gora bude domaćin sljedeće runde dijaloga, Vučić je rekao da bi u slučaju da Srbiji to neko traži, odgovor bio da je Srbija uz bratsku Crnu Goru, prenosi Tanjug.

“Interesantno, pitate se dokle ide nečija bezobzirnost i bezobrazluk, pitate se ima li to granice i onda ustanovite da nema granice. Zamislite da Crnoj Gori neko otme dio teritorije, a mi onda kažemo, vi i vaši partneri, evo mi ćemo da vas ugostimo, imamo lijepu vilu na Zlatiboru”, rekao je Vučić.

On je poručio Crnoj Gori da se mane domaćinstva.

“Nije nama do vašeg mora, ni do planina. Nama neko to da traži, mi bismo rekli – mi smo uz bratsku Crnu Goru i ne damo na teritorijalni integritet Crne Gore, a to što vi ne poštujete teritorijalni integritet Srbije, barem nemojte time da se hvalite”, rekao je Vučić.

Read Previous

Do Kvon: Imam dokaze o komunikacijama sa Spajićem i uplatama za njegovu kampanju od drugih lica

Read Next

DIK odbila 10 prigovora: Nisu prošli prigovori SDP-a i koalicije Pravda za sve