03/27/2023

Vučić o Milanovićevoj izjavi: Pažljivo ću pogledati šta je rekao o Kosovu

Pažljivo ću pogledati izjavu predsjednika Republike Hrvatske, rekao je ranije danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poslije ocjene Zorana Milanovića da je Kosovo „oteto Srbiji“.

„Vidio sam šta su mediji prenijeli u jednoj rečenici, volio bih da vidim izjavu hrvatskog predsjednika u cjelini“, rekao je Vučić na pitanje kako će komentarisati Milanovićevu izjavu.

On je na zajedničkoj konferenciji za novinare poslije razgovora sa češkim predsjednikom Milošem Zemanom u Beogradu istakao da će „pažljivo pogledati” izjavu hrvatskog predsjednika o Kosovu.

Milanović je ranije danas rekao da će se Rusija pozivati na aneksiju Kosova i da „Krim više nikada neće biti Ukrajina”.

„Ja stojim iza Kosova i podržavam ga. Ali ko je pripojio Kosovo? Međunarodna zajednica i mi. To je oduzeto Srbiji. (…) Nije aneksija, već eksproprijacija, dio teritorije koji je izvučen od Srbije Kako se to zove? Ekstrakcija. Nije šija, nego vrat. Ovo nije unošenje u pitanja Kosova, već cijeli koncept u kome neko misli da ima pravo na sve kada njemu odgovara, a kada drugi uradi to – onda je to zločin“, rekao je Milanović novinarima nakon ispraćaja 3. hrvatskog kontingenta u Litvaniju.

INDEX.HR

Read Previous

VUKŠIĆ: Naša matica je Crna Gora

Read Next

Spajić: Političari se vraćaju na stare navike zadovoljenja penzionera mrvicama