12/08/2023

Vučić o glasanju za prijem Kosova u SE: To su zemlje koje bespogovorno slušaju Brisel

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić komentarišući to što su pojedine zemlje, članice Savjeta Evrope, podržale ulazak Kosova u ovu organizaciju, kazao je da se radi o zemljama koje bespogovorno slušaju Brisel i Vašington. Među zemljama koje su podržale Kosovo je i Crna Gora. 

-Što se tiče Savjeta Evrope, znali smo da imaju većinu, imali su 33 zemlje, a očekivali 34. Od početka smo znali. To su zemlje koje su članice EU ili kandidati i bespogovorno slušaju šta im kažu Brisel i Vašington, to je bilo očekivano, naveo je Vuči. 

Neočekivana je odluka Mađarske, i zahvalan sam premijeru Viktoru Orbanu, dodao je Vučić.

– Pokazali su se kao najveći prijatelj Srbije, i glasali su protiv. Oni su to uradili na vrlo glasan i jasan način. Hvala im na tome. Hvala Španiji, Kipru, Rumuniji, Azerbejdžanu“. Srbija nikada nije bila uzdržana po pitanju teritorijalnog integriteta Ukrajine i da vas obavijestim da su ukrajinski predstavnici tražili pauzu da se konsultuju i odlučili da budu uzdržani po pitanju teritorijalnog integriteta Srbije… Grčku smo manje-više očekivali… -dodao je on.

– One koji su prijateljski nastrojeni prema nama treba više da poštujemo. Mora da se zna da prijateljske zemlje moraju da nam budu ispred drugih. Da ne zaboravimo sjutra da su Španija, Mađarska, Azerbejdžan prijateljske zemlje -rekao je predsednik. 

Read Previous

Za 24 sata 16 saobraćajnih nezgoda, jedna osoba teže povrijeđena

Read Next

Crna Gora dobila rezervat za medvjeda koji se prostire na 8.400 kvadrata