09/22/2023

Vjerujući Crnogorci se brane suzavcem, šok bombama i gumenim mecima

Piše: Sreten Vujović

U nekim zemljama civilizvanog svijeta, državnici su davali ostavke na funkcije, samo zbog određenih nepreciznosti u javnim nastupima! Slučajni premijer, Dritan Abazdobić, je nadmašio odavno Barona von Münchhausena, samo što je ovaj, svjetski poznati „baron lažova“ lagao zabave radi, i nikome nije škodio, dok Abazdović laže radi urušavanja države čiji je, na žalost premijer i njenog političkog dostojanstva i kredibiliteta!

Prisjetimo se jedne od najnovijih laži da potpisivanje tzv. temeljnog ugovora sa Crkvom Srbije neće biti 3 avgusta, a najsvježija laž je da je on prvi premijer koji je prošetao Stradunom! U ovoj „kanonadi“ laži promakne i po neka istina! Tačno je da je Abazdović bio dijete u vrijeme bombardovanja Dubrovnika, ali je tačno i to da je najbliži srodnik išao na Gazimestan da podrži „Sloba slobodu“!

Postavlja se pitanje: Da li osoba koja ilegalno, helikopterom MUP-a Srbije, ulazi u suverenu državu ima pravo potpisati bilo kakav akt!? Da li ilegalac u tuđoj državi može išta potpisati, izuzev zapisnik o saslušanju nakon hapšenja i rješenje o deportaciji iz države u koju je ilegalno ušao! Krivične prijave protiv ilegalca i onoga ko mu je to omogućio su potpuno očekivane u svakoj normalnoj državi izuzev naše, koju su „apostoli“ i njihovi nasljednici do degutantnosti obesmislili i Ustav i pravni sistem!

Sjetimo se monstruozne laži koju je izgovorio u Potočarima da tamo nijesu stradali Bošnjaci, i pokušaja relativizovanja ovog genocida i napokon izjave da on to nije kazao (u skladu sa neočetničkom ideologijom koja je u Srbiji rehabilitovala gotovo sve zločince i saradnike fašista)!

Nijesam vidio pištolje Abazdovićevog obezbjeđenja u Srebrenici, ali sam primijetio da je svaki od njih nosio kišobran, a kišobrani su svojevremeno dobro došli njegovom mentoru Vučiću, da zaštite od kamenovanja! Pretpostvljam, da je ovaj put opasnost prijetila od trulih jaja! Što se „repriza“ nije desila ima se zahvaliti dostojanstvenim Bošnjacima, koji su „progutali“ stravičnu uvredu, negiranja genocida nad tim narodom i ispratili ga kao što su svojevremeno Kosovari ispratili Morinu. Niko ga nije primjećivao, ni na jednom javnom mjestu; postao je „nevidljivi“ čovjek, nakon čega je vjerovatno proradila savjest koja mu je nedugo potom okončala žikvot! Za razliku od Morine, „ulcinjskog Kazanovu“ su po povratku u Crnu Goru, „primijetile“ i opomenule majke Srebrenice za ovu uvredu, što śedoči o još jednoj kardinalnoj laži, da su ga u Potočarima svi shvatili i dobro i prihvatili njegovu „nedovoljno preciznu“ izjavu!

Jedna od laži koja me kao pravoslavnog Crnogorca najviše iritira jeste izjava ovog Vulinovog i Vučićevog lakrdijaša, da će braniti naša prava, prava pravoslavnih Crnogoraca! Kako ova kreatura, „Napoleonovskog kompleksa“ zamišlja tu „odbranu“, pokazao je prošle godine kada je na Cetinje sručio toliku količinu otrovi da se nebo nije viđelo, a plakali smo od suzavca i narednu sedmicu nakon popovskog desanta! I pucao je Dritan u „vjerujuće Crnogorce“, kako ih sam nazva!

U vezi sa tim ovaj „ekspert“ iz Krivokapićeve vlade izgovara da je sve do 42. vlade Crnogorska pravoslavana crkva bila NVO!

Ponovo lažeš, Dritane Abazdoviću! CPC nikad nije registrovana kao NVO! To pouzdano znam kao jedan od njenih obnovitelja!

Razboritoga čovjeka uhvati mučnina od tolike količine lažavina, pa ih nije potrebno dalje nabrajati. Za političara, koji ima mrvu dostojanstva i ovo je dovoljno da se podnese ostavka!

Read Previous

Zanimljivi dani slijede u Skupštini: O Opštini Zeta, Belvederu, Sudskom savjetu, a potom i o padu Vlade

Read Next

Sudar tri vozila u Virpazaru, povrijeđene tri osobe