01/29/2023

UZNEMIRUJUĆE Putnik uživo na Facebooku prenosio pad aviona u Nepalu

Posljednje trenutke leta aviona koji se srušio u Nepalu usmrtivši najmanje 68 ljudi, izgleda je na Fejsbuku uživo prenosio jedan od putnika.

Čini se da video prikazuje unutrašnjost aviona nekoliko trenutaka prije katastrofe koja se dogodila dok se avion spuštao na novootvoreni aerodrom u gradu Pokhara.

Snimak, koji je navodno snimio Indijac po imenu Sonu Džaisval, prikazuje putnike kako se smiješe dok avion leti iznad kuća.

Logo Jeti erlajnsa vidljiv je preko ramena Džaisvala, a oglas za nepalsko osiguranje se može vidjeti na poslužavniku avio kompanije.

Snimak se nastavlja, prije nego što kamera iznenada počne da se trese i čuje se kako putnici viču. Zatim postaje crno uz glasan prasak, prije nego što je kamera zabilježila plamen.

Daily mail nije nezavisno potvrdio istinitost snimka, iako Times of India kaže da je razgovarao sa Džasvailovim rođakom, koji je potvrdio da je 29-godišnjak bio u avionu.

Kako navodi Times of India, jedan od trojice prijatelja Džaisvala, koji su takođe bili Indijci, vikao je „stvarno je zabavno“ nekoliko trenutaka prije nesreće.

„Sonu je bio na uživo na Fejsbuku nakon što se ukrcao na let za Pokharu. Prenos uživo je pokazao da su Sonu i njegovi pratioci bili veseli, ali su se iznenada pojavili plamenovi prije nego što je prenos prestao“, naveo je njegov rođak.

Inače, potvrđena je smrt 68 osoba, a četiri se vode kao nestale, javili su zvaničnici završavajući zapotragu za nestalima.

Stotine spasilaca nastavile su danas da pretražuju obronak na kojem se srušio avion domaćeg avioprevoznika Jeti erlajns, koji je letio iz glavnog grada Katmandua.

antenam

Read Previous

Medeni mjesec URE s Amerikancima je prošao

Read Next

Ministarka odbrane Njemačke podnijela ostavku zbog vatrometa