12/11/2023

Usvojen rebalans budžeta i odluka o zaduženju

Skupština Crne Gore usvojila je Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o budžetu za ovu godinu i Prijedlog izmjena odluke o zaduženju za ovu godinu.

Glasalo je 55 poslanika, 41 za, protiv je bio jedan, a uzdržanih 13.

Rebalans predviđa da se manjak u državnoj kasi poveća za 170 miliona eura, kako bi se osigurala sredstva za rast plata, penzija i socijalnih davanja, kao i zaduženje do 350 miliona eura.

Takođe, Skupština je usvojila Prijedlog izmjena odluke o zaduženju za ovu godinu.

Glasalo je 57 poslanika, 41 za, jedan protiv i 15 uzdržanih.

Skupština je usvojila Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o platnom prometu.

Glasovima poslanika usvojeni su i Predlog zakona o obradi podataka o putnicima u vazdušnom saobraćaju u cilju sprečavanja i otkrivanja krivičnih djela terorizma i drugih teških krivičnih djela, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Okvirnog finansijskog sporazuma o partnerstvu između Evropske komisije i Crne Gore koju predstavlja Vlada Crne Gore o modelima sprovođenja finansijske podrške EU Crnoj Gori u okviru Instrumenta za pretpristupnu podršku (IPA III).

Read Previous

Abazović: Uhapšeno je više osoba, njihova imena može otkriti jedino SDT; Tužilac Radonjić: Niko u ovom trenutku nije uhapšen

Read Next

Voditelj RTCG rukometašicama: Nekada ste važile za eksponente DPS-a; Miljanić: Ne kajem se, to su ljudi koji su nam uvijek pružali podršku i vjerovali u nas