11/30/2023

“Udruženje fudbalskih trenera” zamjerilo Mojašu Radonjiću što je došao na skup “Ima nas”

TZV. udruženje fudbalskih trenera “zamjerilo” je potpredsjedniku FSCG i Direktoru kancelarije za razvoj omladinskog fudbala u Crnoj Gori što je posjetio skup “Ima nas” koji je prije dva dana održan u Podgorici.

Oni su na svom FB nalogu napisali sljedeće:

“Kako se opstaje i prima plata za sve ove godine propadanja fudbala. Uz kontinuirano etiketiranje, omalovažavanje i diskriminaciju neistomišljenika decenijama unazad. Evo odgovora u jednoj fotografiji”

Dakle, ovom “udruženju” u kojem se bar do sada i ne zna koji su treneri u njemu, smeta što je legendarni fudbaler Lovćena, Budućnosti, Sutjeske i AEK-a iz Atine došao na skup na kojem su se branile tekovine Crne Gore, Ustav… Ti stručnjaci smatraju da njemu kao direktoru kancelarije za razvoj oml. fudbala nije bilo mjesto na top skupu… Malo čudna konstatacija.

Međutim, možda, do nekle, ne bi bilo ništa čudno i strašno u ovoj objavi, da su se isti ti treneri oglašavali tokom 2020. godine, pa da su se oglašavali kad su pojedini treneri na svojim FB profilima dijelili razne pjesme koje veličaju drugu državu (da se srpski barjak vije od Prizrena do rumije itd), da su se oglasili kad su pojedine njihove kolege vrijeđale državne simbole, da su se oglasile i kad reprezentacija postigne neki uspjeh, a ne samo kad su neuspjesi u pitanju… da su se oglasili kad su pojedini treneri veličali crkvene vođe koje su svako malo saopštavale da CG kao nacija ne postoji, da CRNOGORCI ne postoje, da su se oglasili kad su pojedini treneri dobro znali javno da procijene ko je čovjek, a ko nije čovjek…

Takođe, s obzirom da tvrde da je FSCG ustvari DPS Savez, mogli su se oglasiti i tokom izbora za predsjednika FSCG i apelovati “STOP POLITICI U SPORTU” kao što to sada rade. Trebali su javno da kažu “nećemo DPS Savez ali ni Demokrate i DF Savez”. Takođe, nećemo više ponavljati ovo “da su se oglasili”, a imali bi materijala, na žalost. Međutim, oni se oglašavaju samo kad je nekoliko ljudi u pitanju koji su im, iz samo njima poznatih razlog trn u oku.

Politici nije mjesto u sportu, sa tim se slaže svaki NORMALNI i OBRAZOVANI čovjek u Crnoj Gori. Ali, to gospodo morate saopštiti i kad je druga strana u pitanju.

Read Previous

Odbrana ili nestanak

Read Next

Policija izvela na ulice neregistrovana oklopna vozila