U Vrbasu obilježen Dan nezavisnosti

Sinoć je u Vrbasu u organizaciji Crnogorskog vijeća priređen koktel u čast 21. maja dana nezavisnosti Crne Gore. Na svečanosti povodom ovoga jubileja prisustvovali su predstavnici udruženja iz Vojvodine, Vrbasa i Beograda. Crnogorsko vijeće Srbije u organizacionom smislu okuplja udruženja i značajne pojedince u crnogorskoj dijaspori u Srbiji, koje vodi istinski interes da Crnogorci u Srbiji sačuvaju svoj nacionalni i kulturni identitet.

Na koktelu je govorio novoizabrani predsjednik Crnogorskog vijeća Mirko Zečević i čestitajući praznik, između ostalog je rekao da je obnova nezavisnosti jedan od najznačajnijih datuma u čitavoj crnogorskoj istoriji.

Tom epohalnom činu neće moći niko osporiti njegovu istorijsku dimenziju. On je još istakao da je obnova nezavisnosti samo emanat njenog vjekovima duhovnog koda, formiranog na moralnom imperativu Marka Miljanova „Braniti sebe od drugoga, i drugoga od sebe“. Ko vjeruje u ovaj moralni zakon taj neće iznevjeriti ni sebe ni druge.

Foto: Crnogorsko vijeće
Foto: Crnogorsko vijeće

“Na posljednjim izborima pobjedila je koalicija koja brutalno izdaje Crnu Goru, međutim prisutni na koktelu izrazili su uvjerenje da će ovu sramotu Crnogorici ipak umjeti da izbjegnu, sramotu koja bi bila najteže plaćena u istoriji”, saopšteno je iz Crnogorskog vijeća.