12/10/2023

U Tivtu će četiri osobe odgovarati krivično, a dvije prekršajno

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ – Odjeljenja bezbjednosti Tivat su, aktivnostima iz svoje nadležnosti, rasvijetlili tri krivična djela i lišili slobode tri osobe, dok je protiv jedne podnijeta krivična prijava, a dvije osobe su procesuirane prekršajno zbog zloupotrebe narkotika. 

Tivatska policija je, po nalogu postupajućeg tužioca, lišila slobode T.H.J (40) i N.J. (39), oboje iz Tivta, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo ucjena u pokušaju na štetu muške osobe iz Republike Hrvatske. Oštećeni je prethodne četiri godine posjećivao T.H.J. koja mu je u više navrata pružala usluge masaže i seksualnih usluga, za šta je uzimala novčanu nadoknadu u iznosu od 100 eura. Nakon izvjesnog vremena, u dogovoru sa svojim suprugom N.J., ona je počela da ucjenjuje oštećenog tražeći mu novac u iznosu od 250.000 eura, kako ne bi snimljeni eksplicitni materijal proslijedila njegovoj supruzi. Osim toga, ona mu je upućivala prijetnje po bezbjednost njegove djece. 

Kontrolom vozila kojim je upravljao A.N. (38) iz Cetinja policija je pronašla i oduzela ručno pravljeno vatreno oružje u obliku hemijske olovke sa tri metka cal. 22 mm. On je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. 

Državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru podnijeta je krivična prijava protiv D.G. (47) iz Cetinja zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa. On je, kako se sumnja u mjestu Radovići, 7. decembra 2022. godine, koristeći odsustvo oštećenog, provalio u stan i otuđio torbu sa ličnim stvarima. D.G. je, prethodne sedmice, lišen slobode u Podgorici zbog sumnje da je izvršio pet krivičnih djela krađa. 

Tokom sprovođenja „Racije“, policija je kod jednog stranog državljanina pronašla manju količinu marihuane. Protiv njega je podnijeta prekršajna prijava zbog izvršenog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga. 

Zbog počinjenog prekršaja iz gore pomenutog Zakona slobode je lišen R.F. (35) iz Azerbejdžan. Kod njega je policija pronašla i oduzela oko 27,6 grama opojne droge marihuana. 

Read Previous

Dečić doveo fudbalera Dinama iz Zagreba

Read Next

Dva 13-ta jula: Za ponos i nezaborav