12/11/2023

U Skupštini Srbije o “srpskom Mini-Šengenu”: ukidanje granica između “srpskih država”: Crne Gore, Srbije i Republike Srpske

U Skupštini Srbije juče je održana sjednica Odbora za spoljne poslove. Dveri i njima bliske stranke predložile su deklaraciju o „srpskom Mini-Šengenu“ i ukidanju, kako je rekao lider Dveri Boško Obradović, granica između ove tri “srpske države” – Srbije, Crne Gore i Republike Srpske!?

Tekst se nastavlja ispod fotogtafija:

.

“Potrebno je i da se Srbija, Crna Gora i Republika Srpska povežu u carinsku uniju, zajedničko tržište, a to bi u budućnosti moglo da preraste u balkanski Mini-Šengen. Ne postoje obrazloženje koje bih ja u ovom trenutku mogao da pretpostavim da Srbija, Crna Gora i Republika Srpska ne ukinu granice, između ove tri srpske države i da ne otvore jedan novi sistem saradnje koji bi svima bio na korist”, kazao je Obradović.

Obradovićevu izjavu možete pronaći na linku ispod.

Sad se logičnim čini pitanje: da li je srpski Mini-Šengen projekat koji treba da prepadne Crnogorce toliko da im se Otvoreni Balkan učini manjim zlom, i da pohrle tamo, slijedeći Vučića i Ramu, Abazovića i Milatovića? 

I da li je “dekontaminacija Cetinja” jedan od ključnih preduslova za pakovanje Crne Gore u neki od ovih kobajagi regionalnih, a stvarno velikodržavnih i antievropskih projekata?

Read Previous

Kovačević u posjeti Banjaluci: Veze Nikšića i Banjaluke biće dodatno unaprijeđene na privrednom i kulturnom nivou

Read Next

Dačić poručio CG vlastima: Ne može Srbija samo da služi da se kaže – pucaćemo vam u glavu, ali nije ništa lično