09/22/2023

“Tužilaštvo progoni Medojeviće, uložićemo žalbu”

Iz Pokreta za promjene je večeras saopšteno kako je “pompezno sprovođenje Nebojše Medojevića i njegove supruge Marine u karantin u Sutomore, kao navodnih prekršioca samoizolacije, još jedan u nizu progona tužilaštva prema porodici Medojević”. Njihov advokat će, kako najavljuju, uložiti žalbu Ministarstvu zdravlja.

U PzP-u navode da su, nakon povratka iz Švedske, Nebojša i Marina dobili rješenje o samoizolaciji 17.03.2020.

“Baš to veče je dobijena informacija da su registrovana prva dva slučaja zaraženih od korana virusa u Crnoj Gori. Sjutradan, a još uvijek nije bila ozbiljna situacija, TV Vijesti je tražila izjavu od Marine Medojević, kao direktorice humanitarne fondacije “Banka hrane”, o uticaju korona virusa na položaj najsiromašnih u Crnoj Gori. S obzirom na ogroman broj poziva i apela za pomoć kojima je Banka hrane tih dana bila zatrpana, Marina je smatrala društveno odgovornim da javno uputi apel u ukaže na alarmantnu situaciju u kojoj su, nakon donešenih mjera koordinacionog tijela za borbu protiv korona virusa, našli siromašni, kao najranjivija kategorija. Izjavu je dala ispred zgrade, sa svim sprovedenim mjerama opreza od strane novinara i snimatelja. To je bio jedini izlazak i to ne na njenu inicijativu, a u trajanju svega 10 minuta ispred zgrade u kojoj stanuje i naglašavamo, sve to se desilo prije deset dana”, navode iz PzP-a.

U saopštenju se dalje navodi da je, u znak revolta prema ponašanju sanitarne inspektorke i podrške supruzi, Nebojša Medojević demonstrativno izašao do lifta na spratu na kome žive i to u prisutvu četiri policajca i inspektorke i time namjerno prekršio mjeru.

“Nebojša i Marina nemaju niti jedan simptom i osjećaju se odlično i insitirali su da im se odradi testiranje na korona virus, čak o svom trošku, ali nadležni su to odbili. Da ne kažemo da zbog nesposobnosti nadležnih i nemanja dovoljno testova, poteže se za besmislenim mjerama u kojima ljude koji nisu imali nikakav kontakt sa zaraženima i koji nemaju nikakvih simptoma drže u karantinu, evo sad čak mjesec dana. Dok one koji pokazuju simptome i kontaktiraju Institut za javno zdravlje, savjetuju da ostanu kući”, navode iz PzP-a.

RTCG

Read Previous

Još jedno hapšenje zbog prevoza više od dvije osobe

Read Next

Barselona isporučila 30.000 zaštitnih maski