12/11/2023

Tuča na biralištu u Šavniku, jedna osoba povrijeđena, više privedenih

U Šavniku će danas biti ponovljeno glasanje na tri biračka mjesta – Opštine Šavnik, Bijela i Kruševice. Pravo glasa ima 679 birača.

Zdravko Žižić predsjednik biračkog odbora u Kruševicama za portal RTVNK kaže da glasanje neće biti nastavljen.

“U trenutku kad je izbio incident nisam bio tu. Došao sam da pokupim birački materijal i vratim Opštinskoj izbornoj komisiji, rekao je Žižić.

10.34 – DPS Šavnik: Pozivamo nadležne državne organe, tužilaštvo i policiju da obezbijede nesmetano održavanje izbornog procesa

Jutros su na ponavljanju izbora u Šavniku članovi DF nastavili da čine bezumne nepravilnosti i incidente, saopšteno je iz DPS Šavnik.

10.10 – U Kruševicama je ponovo prekinuto glasanje, nakon što je došlo do tuče. Glasačke kutije su razbacane, objavile su Vijesti.

Jedna osoba je povrijeđena, a više njih je privedeno. Policija je na licu mjesta.

09.29 – U Kruševicama je glasanje nakratko prekinuto, jer jednom biraču nije dozvoljeno da glasa.

Glasanje je nastavljeno.

09.15

“Glasanje na biračkim mjestima broj 1 u zgradi Opštine Šavnik i Kruševice prekinuto je, jer biračima koji su upisani u birački spisak nije dozvoljeno da glasaju”, kazao je predsjednik Opštinske izborne komisije Dušan Radanović.

Radanović je agenciji MINA rekao da glasanje nijesu dozvolili članovi biračkih odbora iz koalicije “Za budućnost Šavnika”.

08.50 – Prekinuto glasanje na biračkom mjestu u Opštini Šavnik

Član biračkog odbora iz koalicije “Za budućnost Šavnika” Jadranko Ašanin nije dozvolio biraču za koga tvrdi da je iz Nikšića da glasa. Nakon toga je uništio dio glasačkih listića, objavile su Vijesti.

Ašanin je uništio 34 glasačka listića.

Do sada je glasalo osam birača i devetom nije dozvoljeno.

08.00 – Otvorena su sva tri biračka mjesta u sedam časova.

07.00 – Na tim biračkim mjestima je u prethodna dva izborna ciklusa, 23. i 30. oktobra, prekinuto glasanje, jer pojedini članovi biračkih odbora nijesu omogućili glasačima da ostvare svoje biračko pravo.

Biračka mjesta biće otvorena od sedam do 20 sati.

izvor: CdM

Read Previous

IMA NAS: U utorak u 18 časova protest, niko više nema pravo da ćuti

Read Next

ABA liga: “Studenti” ubjedljivo poraženi