11/30/2023

Trifunović se na Instagramu obratio patrijarhu: „Vaša svetosti, samo nemojte da nas bijete“

Glumac Sergej Trifunović oglasio se povodom izjava patrijarha Porfirija. Trifunović je na Instagramu upitao „jel vam poznata ova rečenica ‘Neće vam biti dobro ako vam mi’ pa štagod?“.

„Kada je došao naš dragi brat, mitropolit Porfirije na mesto patrijarha, rekao mi je da ima nameru da se obraća isključivo sa oltara. Da ne uzima ičiju stranu. Pošto se obratio pastvi, a ja sam deo pastve, onda neću iskoristiti pravo poznanstva i posed telefonskog broja, da ga, kao pre koji mesec pitam zašto je SPC odlikovala osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja, nego ću ga isto tako javno zamoliti, kao sveštenika koji me je krstio dok je bio Iguman manastira Kovilj – vaša svetosti, samo nemojte da nas bijete. Ili ako već morate, nemojte u lice, od toga živim“, napisao je glumac na svom Instagram nalogu, a preneo N1.

Sergej Trifunović je tako reagovao na izjavu patrijarha Porfirija, koji je naveo: „Čujemo i da je Crkva kriva i za nasilje nad ženama. Nemojte to činiti, zato što ćemo vam odgovoriti. Neće vam biti dobro ako vam budemo odgovarali, zato što će svi videti da ste manipulisali i lagali“, a ta izjava je preneta na sajtu SPC.

Read Previous

Za minobacače 20 miliona eura, kreditor još uvijek nepoznat

Read Next

SKANDAL: Asanović tražio da se uklone zastave Crne Gore!?