11/30/2023

Tramp: Kandidiovaću se za Bijelu kuću 2024. godine

Bivši američki predsjednik Donald Tramp kazao je da će se ponovo kandidovati za Bijelu kuću. On je okupljenima u Sijuks Sitiju u Ajovi rekao da će “vrlo, vrlo, vrlo vjerovatno to ponoviti” 2024. godine, piše BBC.

Tramp je govorio na prvom od četiri skupa u pet dana dok vodi kampanju za republikanske kandidate na izborima na sredini mandata sljedeće sedmice.

Američki predsjednik Džo Bajden takođe juri širom zemlje kako bi izašao na izbore.

Ni Bajden ni Tramp nisu na glasanju sljedećeg utorka rekli kada će američki birači odlučivati ​​o odnosu snaga u američkom Kongresu i ključnim guvernerima država, prenosi Avaz.

Ali srednji mandati će postaviti američki politički pejzaž uoči predsjedničkih izbora za dvije godine. Tramp je sinoć ponovio svoju neosnovanu tvrdnju da je izgubio 2020. godine zbog rasprostranjene izborne prevare.

“Trčao sam dvaput. Pobijedio sam dva puta, a drugi put sam prošao mnogo bolje nego prvi, dobivši milione više glasova 2020. nego 2016. godine. I isto tako, dobiti više glasova od bilo kojeg sjedećeg predsjednika u historiji naše zemlje daleko. A sada kako bi naša zemlja bila uspješna, sigurna i slavna. Vrlo, vrlo, vrlo vjerovatno ću to ponoviti. Vrlo brzo. Spremiti se”,poručio je Tramp.

Tramp je osvojio najviše glasova ikada – 72 miliona – za aktuelnog predsjednika 2020. godine, ali je ipak izgubio od izazivača, Bajdena, demokrate, koji je izvukao 81 milion.

avaz.ba

Read Previous

Ministar Damjanović razgovarao sa šefom Kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj

Read Next

Cijene nafte pale ispod 95 dolara