11/29/2023

Tomović o izboru Raonića: Poraz prava nad politikom

Savjet Radio Televizije Crne Gore je nažalost ignorisao pravnosnažnu odluku suda i drugi put izigrao i prekršio zakon o nacionalnom javnom emiteru, kazao je CdM-u Dalibor Tomović, advokat Nikole Markovića.

“Iako je na Savjetu bilo da odluči o izboru direktora između preostalih kandidata, dakle bez Raonića kao kandidata ili da raspiše novi konkurs, Savjet je ponovo glasao za Raonića za koga je sud utvrdio da je u sukobu interesa”, istakao je Tomović.

Navodi da sukob interesa kod Raonića nije otklonjen ni danas.

“Iz razloga što se uslovi za direktora cijene prema stanju kada je konkurs raspisan, a to je 2021.godine, našta se i odnosi pravnosnažna presuda kojom je taj nedostatak utvrđen. Zato ćemo ponovo potražiti sudsku zaštitu jer ne smijemo dozvoliti da nezakonita ponašanja postanu praksa i da nećemo odustati jer ovo je stvar principa a ne funkcije”, poručuje Tomić.

Podsjećamo, iako je Viši sud u Podgorici donio pravosnažnu persudu da je Boris Raonić u avgustu 2021. godine nezakonito izabran za generalnog direktora Javnog servisa RTCG na današnjoj sjednici Savjeta RTCG on je ponovo izabran na tu funkciju. Na početku sjednice Odbijen je predlog članice Savjeta Amine Murić da sjednica bude zatvorena za javnost. Murić je zamjenica direktora Građanske alijanse na čijem čelu je prije stupanja na funkciju generalnog direktora RTCG bio Raonić.

Read Previous

Vlada: „Neko“ su studenti, obespravljeni radnici i srednjoškolci – odluke donijete transparentno prije više od mjesec

Read Next

Bajden pao na ceremoniji u vazduhoplovnoj akademiji, iz Bijele kuće kažu da je dobro