06/03/2023

To što radi crkva u Crnoj Gori sramota je za nju kao vjersku zajednicu

Sve što se danas događa u Crnoj Gori čeka i Srbiju ukoliko se usudi da riješi pitanje Kosova, ocijenio je predsjednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović. Naglasio je da je to što radi crkva u Crnoj Gori sramota za nju kao vjersku zajednicu.

On je u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima naveo da su neredi i napadi u Crnoj Gori, koje predvodi crkva, poruka i Srbiji da ne pokuša da odmakne dalje od Gazimestana, da je zločinačka družina i dalje u punoj snazi sa uporištem i u srpskom i u crnogorskom društvu, riješena” da nas ponovo uvede u građanske sukobe”.

“Zakon o slobodi vjeroispovijesti je pitanje crnogorskih institucija i države. Crna Gora je suverena država i niko nema pravo da je svjesno destabilizuje. To što radi crkva u Crnoj Gori sramota je za nju kao vjersku zajednicu. Umjesto pomirenja, suživota, crkva danas huška dok poziviva na vjeru”, smatra Jovanović.

Po njegovim riječima crkva koristi religijska osjećanjana bezobzirno rizikujući da sukobe sa drugim narodima.

“Crkva je danas produžena ruka Rusije i nacionalističkih krugova koji imaju zadatak. I taj scenario znamo. Isti oni koji su 2016. godine tokom pokušaja puča u Crnoj Gori pitali da li treba odmah isto uraditi i u Srbiji, stvarajući haos po crnogorskim gradovima danas šalju poruku vlastima u Srbiji šta ih čeka ako krenu u rješavanje Kosova. Crkva danas kune Mila Đukanovića kao što je 2001. godine klela nas, 2003. ubijala, kao što zbog razgovora sa Albancima i pokušaja istorijskog i za sve sudbinskog dogovora od 2013. godine proklinje Aleksandra Vučica i Vladu Srbije”, naglasio je Jovanović.

On poručuje “moramo shvatiti da smo ratovali i ginuli za pogrešne ciljeve i pokušati da iskoračimo iz rovova u kojima se gledamo samo kroz nišan”.

Izvor: cdm.me

Read Previous

Muzički spektakl u Budvi: Desetine hiljada ljudi dočekalo Novu godinu uz Čolića (VIDEO)

Read Next

Nova godina počela prosidbom!