Teška noć u Baru: Požar još bukti, očekuje se dolazak helikoptera

Zamjenik komandira Službe zaštite i spašavanja, Aco Vulević saopštio je rano jutros za Radio Bar i Bar Info da je situacija u vezi sa požarom koji je juče poslijepodne zahvatio lokalitet kod Crvene plaže „malo relaksiranija“.

„Uradili smo dobar posao za sada. Napuštanja terena nema dok se ne ‘zaokruži’ cijela priča. Požar i dalje bukti, ali je pod našom ozbiljnom kontrolom. Nadgledamo, svo ljudstvo je na terenu, nema opuštanja ni za tren. Jedan krak stihije koji se proširio na visoku zonu moći ćemo da ugasimo isključivo uz pomoć helikoptera koje očekujemo u ranim jutarnjim satima. Do tada će sva raspoloživa mehanizacija biti uključena, a ljudstvo budno pratiti i djelovati“, sa optimizmom je poručio revnosni Vulević.

Saobraćaj normalizovan

Saobraćaj od Bara ka Sutomoru jutros se odvija normalno.

Od dežurnog u Službi zaštite Bar info saznaje da su ekipe na terenu, da im pomažu Vojska CG i kolege iz brojnih crnogorskih gradova, a očekuje se i dolazak helikoptera

„I pored vatrene stihije potpomognute jakim vjetrom, uspjeli smo da odbranimo objekte, što nije bilo lako s obzirom da je gorjela borova šuma“, istakli su iz Službe zaštite.

Raičević: Očekujemo pomoć helikopterske jedinice Vojske Crne Gore

Predsjednik Opštine Dušan Raičević je od 20 sati do iza ponoći obilazio područje pogođeno požarom, skupa sa pripadnicima Službe zaštite. U ranim jutarnjim satima dao je kratku izjavu za Radio Bar i Bar Info:

„Požar koji je zahvatio našu opštinu, na lokalitetu Zeleni pojas, vrlo brzo se proširio nošen vjetrom koji je često mijenjao pravac i otežavao intervenciju naših ljudi iz Službe zaštite.

Oni su bili vrlo brzo na terenu, i uz pomoć kolega iz ostalih primorskih opština, ali i prijestonice i glavnog grada, borili su se sa vatrenom stihijom, uz ogromno zalaganje i napore, na čemu im se mora odati priznanje.

Borba sa požarom još traje. Očekuje nas noć puna izazova, a za sjutra ujutro očekujemo pomoć helikopterske jedinice Vojske Crne Gore, u nadi da ćemo požar staviti pod kontrolu. Za sad smo uspjeli najvažnije – da sačuvamo objekte stanovanja i živote Barana i turista, a borba za prirodu nam tek slijedi“.

IZVOR:
BAR INFO