12/08/2023

Sukob u lokalnoj vlasti: Predsjednik SO iz Demokrata neće da stavi na dnevni red deklaraciju

Lokalni odbori koalicije DNP-Nova i Demokrata u Zeti sukobili su se zbog stavljanja na dnevni red deklaracije o povlačenju priznanja Kosova, saznaje Pobjeda.

-Otkad je predata inicijativa odborničkog kluba ,,Za buducnost Zete” o povlačenju odluke o priznanju Kosova na teritoriji Zete, otpočela je opstrukcija predsjednika Skupstine Luke Krstovića iz Demokrata koji traži formalno pravne razloge kako je ne bi uvrstio u dnevni red, saopštio je izvor Pobjede.

Demokrate se nijesu izjašnjavale o deklaraciji ali njihovi lideri u javnim nastupima podržavaju evropski i evroatlantski put Crne Gore i usklađenost sa politikom EU.

– Iako je to trebalo da učini prošlog petka, predsjednik Skupštine Opštine Zeta Luka Krstović to dosad nije učinio jer Demokrate ne podržavaju Deklaraciju, posebno ne žele da se o njoj izjašnjavaju u susret parlamentarnim izborima. Upravo je zbog odnosa prema Deklaraciji došlo do sukoba u odborničkom klubu Demokrata, pa je dosadašnji odbornik Nikola Rajović zbog neslaganja sa ovakvim stavom stranačke centrale odlučio da napusti odbornicki klub i ubuduće djeluje kao nezavisni odbornik, saopštili su izvori Pobjede.

Deklaracija o povlačenju priznanja Kosova od strane opština nema pravni već isključivo politički karakter imajući u vidu nadležnosti opština.

FOTO: DEMOKRATE

Read Previous

Knežević iz manastira Kom: Nećemo dozvoliti ambasadama da prekroje narodnu volju

Read Next

Srbija: Pokrenut postupak protiv majke dječaka koji je izvršio masakr u školi „Vladislav Ribnikar“