12/11/2023

Stoltenberg zahvalio Đukanoviću: Tokom tvog mandata izazovi za bezbjednost evro-atlanskog regiona značajno su uvećani

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg uputio je pismo bivšem predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću u kojem mu je, nakon završetka mandata na mjestu Predsjednika, izrazio zahvalnost za njegovu posvećenost NATO Savezu.

“Dragi Milo, nakon završetka tvog mandata na mjestu Predsjednika Crne Gore, želim da izrazim zahvalnost za tvoju posvećenost NATO Savezu”, naveo je Stoltenberg.

Prema njegovim riječima, naročito želi da pohvalim snažno liderstvo koje je Đukanović pokazao tokom pregovora koji su vodili ka članstvu Crne Gore u NATO.

“Tokom tvog mandata izazovi za bezbjednost evro-atlanskog regiona značajno su uvećani, naročito od ruske invazije na Ukrajinu. Crna Gora igra svoju ulogu u našem kolektivnom odgovoru na ove izazove kroz doprinose našim misijama i operacijama. Posebno sam zahvalan za podršku vaše vlade stalnim prilagođavanjima NATO Saveza i za postepeni napredak ka ispunjavanju NATO smjernica za izdvajanje na odbranu tokom tvog mandata. Žeilm ti svaki uspjeh u budućem radu”, stoji u pismu Generalnog sekretara NATO uz zahvalnost za dugogodišnje prijateljstvo i saradnju.

Read Previous

JOVETIĆ: Sve smo izgladili, selektor je i može da mijenja koga hoće i kad hoće

Read Next

Crnogorke se ne predaju, Škerović: Da ne dozvolimo Francuskoj da se osjeća komotno