05/30/2023

Stefanović: Vučić će uskoro razgovarati sa Đukanovićem i smanjiti tenzije

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanovićkaže da očekuje da će predsjednik te državeAleksandar Vučićuskoro razgovarati sa predsjednikom Crne GoreMilom Đukanovićem.

Stefanović je za RTS, nakon što je Vučić sinoć održao hitan sastanak sa zvaničnicima zaduženim za bezbjednost, a zbog pogoršane situacije u regionu, rekao da se mora raditi na tome da se vrati mir i da se smanje tenzije, jer se tako hladne glave razgovora.

– Ti razgovori jesu potrebni i očekujemo da će Vučić u tom cilju razgovarati sa Đukanovićem, kako bi se zaštitili interesi srpskog naroda u Crnoj Gori. Očekujem vrlo brzo taj razgovor – rekao je Stefanović.

On je kazao da Srbija nije srećna zbog jučerašnjih sukoba, kada je mladić pretučen u Podgorici i dodao da žele da razgovaraju sa vlastima u Crnoj Gori kako bi se utvrdilo šta se dogodilo i spustile tenzije.

– Čekaćemo zvanične informacije, ali zbog zabrinutosti da je moguće da je napad etnički motivisan, naravno da ćemo imati političku reakciju. Ali i ta politička reakcija je umjerena i traži smirivanje tenzija i da se ta situacija promijeni – rekao je Stefanović.

Upitan da li je BIA tražila podatke od crnogorskih agencija, Stefanović je rekao da neće da komentariše konkretne mjere, ali da će država uraditi svoj posao u skladu sa politikom Aleksandra Vučića, odnosno politikom mira i stabilnosti.

Read Previous

Prebijen mladić kod Delte, kamenovana kolona

Read Next

Vladimir Pavićević podnio ostavku

Most Popular