12/11/2023

Šta ako pogine 10 CETINJANA?

Piše, Sreten Vujović

Zadnjih dana dovoljno je pogledati naslove pojedinih  portala ili novina pa da se  čovjek zapita: „Na kojoj planeti mi živimo“! 

No, počnimo redom.

Većina medija, u vezi sa  divljanjem starijih maloljetnih lica, koja su osilila do mjere da mogu prebiti bilo koga, a da se to protumači kao „bezazleno“ vršnjačko nasilje, ponaša se kao da posmatra neku špansku sapunicu! 

Ovđe se ne radi o vršnjačkom nasilju već o klerošovinističkom divljanju  pripadnika „bratstava“  Crkve Srbije, koja se nalazi izvan Zakona i iznad  Ustava i države Crne Gore!

Podśetimo se samo njihovog divljanja prilikom proslave Državnog praznika u Nikšiću, kada su „bratstva“ Crkve Srbije iz okruženja svoja prevozna sredstva parkirala u krugu policijske stanice i bili obezbjeđivani od strane istih pripadnika MUP-a da bi spriječili proslavu patriotski orijentisanih građana. I umjesto da se  suzavci i ostala sredstva prinude usmjere prema napadačima, ona su bila usmjerena prema učesnicima proslave Državnog praznika. Apsurdima u „oslobođenoj“ apsurdnoj državi nikada kraja!

Dovoljno je pogledati video zapis jednog od učesnika u barskom „bogougodnom“ pohodu na đecu, kome prilikom privođenja  nije oduzet ni telefon, a mogao je komotno imati i  šipku kojom je „blagoslovio“ nesrećne sarajevske atletičare, sportiste suśdne nam države! Dok čeka saslušanje šalje video poruku „nalogodavcu“  govoreći „ipak nijesmo prošli nekažnjeno“ što upućuje na zaključak da im je bilo obećano da će „proći nekažnjeno“! 

U kojim pećinama mi to živimo!

​Sa druge strane gradonačelnik Cetinja „čika“ Jakova Milatovića i pored  činjenice da prema optužnicama, građane Prijestonice, učesnike protesta protiv Milatovića, Jakova Nejakog, na Cetinju  očekuje minimum 24 mjeseca, a maksimum  24 godine robije  govoreći: „Inauguracija Milatovića u drugom gradu bio bi svojevrsni obračun sa Cetinjem!“ 

Bravo,  šampione! Obračun sa vlastitim građanima nije bitan? Dakle, na taj način se potvrđuje kao opravdana izjava: „Što ako pogine 10 Crnogoraca?“ 

Što ako pogine 10 Cetinjana! 

Koga još briga za to!

(Stavovi autora kolumni nijesu nužno stavovi redakcije GLASCG-a)

Read Previous

Uhapšeni bivši izvršni direktor Fonda za zaštitu životne sredine i zaposleni u ovoj kompaniji

Read Next

Đurašković: Inauguracija u drugom gradu bio bi svojevrsni obračun sa Cetinjem